Køkkenudstyr i det glutenfri køkken

På denne side har jeg samlet alt det udstyr som jeg ikke ville være foruden i mit glutenfri køkken. Jeg håber, du kan bruge mine erfaringer og råd. Byd gerne ind i kommentarfeltet med dine erfaringer, så vi sammen kan blive klogere.

AirFryer

Det absolut bedste jeg har i mit køkken er min AirFryer, den giver saftigt men super sprødt mad hver eneste gang. Jeg laver efterhånden alt i den, varmer brød fra frost, flæskesteg med sprøde svær, hjemmelavet nuggets (se min opskrift på glutenfri crispy chicken her) og alt der i mellem.

Jeg har selv en Cosori Dual Blaze og den er genial med sine to varmelegemer og store kapacitet.

Du kan se udvalget på www.cosori.dk .

Du kan læse mere om min AirFryer i dette indlæg.

Røremaskine

En røremaskine er især god hvis du laver større portioner af brød ad gangen, bager rigtig meget selv som kager og anden dej der er glad for at blive pisket godt sammen.

Fordi glutenfri dej er mere “sejt” og kompakt end en almindelig dej er det vigtigt du bruger en maskine med god kapacitet. Jeg har selv en Kenwood Major, der er rigtig meget kraft i motoren.

Skulle jeg have en ny, ville jeg uden tvivl vælge denne Kenwood XL Baker, med mulighed for at afveje ingredienser direkte i skålen.

Muffinsforme i silikone eller bageringe

Et godt tip er at eje muffinsforme i silikone, rigtig meget glutenfri dej skal arbejdes så lidt med som muligt. For at holde godt med væske i dejen efter bagning er den ofte blød inden bagning og under hævning. Derfor hæver jeg ofte, fx. kanelsnegle i muffinsforme. Andre gange bager jeg dem også heri. Det kunne være en silikonform som denne fra Blomsterberg hos KitchenOne.

Det kunne også være stålringe/kageringe i stil med disse.

Netto og REMA 1000 har også ind i mellem gode tilbud på netop sådanne forme.

Brødform

Det kan hurtigt betale sig at bage en del af brødet selv, derfor er en god brødform i mine øjne uundværlig. Jeg har selv både en fast og en i silikone, som disse.

Brødform fra magasin i stål kan købes her.

Brødform fra Coop i silikone kan købes her.

Donutmaskine

Elsker du også sjove maskiner i køkkenet, så er en donutmaskine værd at have i samlingen. Jeg synes det er sjovt at lave og denne maskine gør det utrolig nemt. Du kan læse lidt mere om mine erfaringer med dem i dette blogindlæg.

Jeg har selv denne maskine fra Coolstuff (HER).