Har I også oplevet at det der med at finde en glutenfri købe-sovs godt kan være lidt besværligt? Ofte synes jeg det er svært at finde, især hvis det også skal smage godt.
Men jeg vil love jer for, at det at lave en glutenfri bearnaise er meget lettere og meget, meget mere smagfuldt end I sikkert regner med. Jeg har nu lavet denne glutenfri bearnaise helt fra bunden et par gange, uden at snyde med færdig essens, hver evig eneste gang bliver jeg imponeret over hvor himmelsk det smager.
Udover at det smager virkelig godt, så er der noget yderst tilfredsstillende ved at have lavet noget sådan helt fra bunden. Det vigtigste er bare at lave den over vandbad, da man på den måde lettere kan styre temperaturen.
Skulle sovsen alligevel til din store frygt skille, så pisk en ekstra æggeblomme i en ny skål og pisk derefter langsomt sovsen heri. Min oldemor har også et trick med at tilsætte en isterning til sovsen så snart man ser den skiller.
Jeg ville servere denne glutenfri bearnaissovs til en lækker bøf, men som sådan kan den bruges til alt fra en glutenfri karbonade til lækker glutenfri fiskefilet. Hvad plejer du at spise din glutenfri bearnaisesovs til?
Glutenfri bearnaise
Ingredienser
- 250 g smør
- 8 spsk. hvidvinseddike
- 8 spsk. vand
- 1,5 skalotteløg
- 1 bundt frisk estragon
- 4 æggeblommer
- lidt citronsaft
- salt & peber
- cayenne peber (valgfrit)
Sådan gør du
- Opvarm smørret langsomt i en gryde.
- Når smørret er smeltet hældes det i en beholder hvorfra det hvide bundfald smides ud.
- Hak løget fint.
- Kog estragon, eddike, hvidvin, løg, lidt salt og peber i en gryde og lad det koge indtil omkring halvdelen er tilbage.
- Si essensen og kom væsken over i en skål eller en lille gryde.
- Smid restproduktet ud.
- Opvarm vandbad.
- Pisk nu æggeblommerne sammen med essensen mens det varmes op over vandbadet.
- Det skal gerne tykne og skumme let.
- Pisk herefter langsomt smørret ned i.
- Det er vigtigt der piskes hele tiden så det tykner stille og roligt og saucen må ikke komme over 60 grader, så skiller den.
- Smag til med citronsaft, salt og peber
Kan man gemme essensen og hvis man kan, hvor længe??