Denne opskrift på en glutenfri æblekage med kanel er en god klassisk æblekage som har en skøn smag af æble. Du kan servere den med vaniljeis eller creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker.
Du kan sagtens udskifte æblerne med pærer, hvis du ønsker at eksperimentere med opskriften. Det giver samme konsistens og gode smag.
Hvis jeg skulle servere denne kage for gæster, så ville jeg tilføje 100-150 g hakket hvid chokolade til dejen. Det giver en god sødme og gør lige kagen ekstra lækker.
Glutenfri æblekage med kanel
Ingredienser
- 3 æg
- 280 g sukker
- 150 smør
- 285 g lys glutenfri melblanding fx. TJOIS Basis eller burgerbolle melblanding fra REMA1000
- 1 ½ tsk bagepulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 2 æbler skåret i små tern
- 1 spsk. smør til formen
Pynt
- 2-3 æbler skåret i tynde skiver
- ½ spsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
Tilbehør
- 300 ml creme fraiche
- ½ L vaniljeis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Skræl æblet til dejen og skær det ud i små tern. Vask de andre æbler grundigt og skær dem ud i tynde skiver.
- Smør formen så den er klar til brug.
- Pisk æg og sukker godt sammen til det er lyst og luftigt.
- Smelt smørret og vend det forsigtigt i æggemassen.
- Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og vend det sammen med en ske.
- Vend æbletern forsigtigt i dejen og kom den i formen.
- Pynt kagen med æbleskiverne og drys med kanel og sukker.
- Bag kagen i ca. 35-40 grader eller til der ikke hænger dej ved en nål når du stikker i den.
Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.