Lige da jeg fik cøliaki havde jeg lidt en kamp med at få den der jordbærtærte til at lykkes. Min mor og jeg prøvede mange forskellige ting af før det til sidst lykkedes, som I ser HER. Så i mellemtiden havde jeg virkelig brug for noget som var let, smagte godt og var lidt hen af en jordbærtærte.
Nu vil jeg ikke kalde en roulade for en jordbærtærte, men den gjorde det altså for mig de første par år. Det er så ekstremt simpelt at lave og kræver ikke dyre ingredienser eller specielle glutenfrie ting, da den kan laves på kartoffelmel. Jeg synes derfor, det er på plads, at den kommer på bloggen, nu hvor sommeren er ved at gøre sit indtog.
Er du ikke den store jordbærfan (hvis de mennesker findes?), så kan den sagtens laves med både blåbær og hindbær. Hvis jeg får lyst til roulade om vinteren, hvor danske jordbær ikke er til at få, så bruger jeg jordbærsyltetøj, som smøres ud over rouladen inden der rives chokolade over. Det smager også rigtig godt og er et fint vinter-alternativ. Men den er nu bedst med friske bær og solskin lige i hovedet.
Glutenfri jordbærroulade
Ingredienser
- 3 æg
- 1 ½ dl sukker
- ¾ dl kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g nødder
- ¼ l piskefløde
- 2 spsk. sukker
- 50 g hvid chokolade, uden gluten (Jeg bruger altid den fra Odense Marcipan)
- 1 bakke jordbær
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
- Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggemassen.
- Fordel dejen på en bradepande med bagepapir.
- Hak nødderne og drys dem over dejen i et jævnt lag.
- Bag ved 225 grader i 8 minutter.
- Vend den lune kage ud på et stykke bagepapir med 2 spsk sukker drysset ud over.
- Riv den hvide chokolade ud over den varme kage.
- Lad kagen køle godt af og pisk så flødeskummen til den er fast uden at være helt stiv.
- Fordel flødeskummet i et jævnt lag og fordel tyndt skårede jordbær over hele kagen.
- Rul kagen stramt men forsigtigt sammen.
Hvor stor er bradepanden – som til alm ovn? Er der så ikke til lidt mere end 4-6 pers?
Hej Lotte
Jeg bager den normalt i en bradepande som er ca. halvstørrelse af en normal ond 🙂
Hmmm, mener du ikke en 1/4 Liter fløde?
Den smager forrygende godt?
Haha jo! Sjovt den fejl ikke er fundet før på så gammel en opskrift! 🙂
Tak for dit skarpe øje, det er rettet nu 🙂
Når du bager den i en bradepande af halv ovnstørrelse, ruller du så fra den korte eller lange side?
Jeg ruller altid på den lange led 🙂
Hej, ved du om den er fryses, og muligvis spises men den endnu er kold?
Hej Jeg har ikke prøvet at fryse den, min mistanke er at den vil blive smattet og kedelig.