Glutenfri Jordbærtærte

Jordbærtærte

Jordbærtærte

Foråret er ved at have indfundet sig og efterhånden stiger forventningerne også til sommerens kommen. For mit vedkommende betyder forår og sommer én ting, sæsonen for glutenfri jordbærtærte er på vej.

Glutenfri jordbærtærte har alle dage været min absolutte yndlings kage, hvilket, med cøliaki, bliver en lille smule mere besværligt end blot at svinge ind forbi bageren hver lørdag hele sommeren. Heldigvis er en glutenfri jordbærtærte en let kage at bage selv og denne opskrift går man aldrig fejl af, faktisk bliver den endnu mere smagfuld end bagerens.

Med den her opskrift vil man altså ikke gå rundt og savne en jordbærtærte, men med god ro kunne nyde sommeren og alle dens glæder.

Ingredienser – Glutenfri jordbærtærte (5-6 personer)

175 g mandelmel (Kan købes HER)
225 g rørsukker
200 g smør
3 æg
100 g glutenfri mørk chokolade
2,5 dl piskefløde
1/2 portion glutenfri kagecreme (opskrift HER)
1 bakke jordbær

  • Forvarm ovnen på 180 grader
  • Bland mandelmel, rørsukker og smør godt sammen
  • Tilsæt æg og pisk det ved høj hastighed til en luftig masse
  • Kom dejen i en spring- eller tærteform (ca. 22cm i diameter)
  • Bag dejen i 25-30 minutter ved 180 grader
  • Hak den mørke chokolade fint og drys det over den varme kage, når den tages ud af ovnen. Efter få minutter kan man forsigtigt pensle chokoladen ud over hele kagen i et fint lag
  • Stil kagen på køl
  • Lav kagecreme som i opskriften
  • Stil det på køl til blandingen er stiv
  • Pisk nu fløden til let flødeskum og vend i kagecremen
  • Fordel din kagecreme over den afkølede kage
  • Skær jordbærrene ud i skiver og fordel dem over kagen
  • Server!

Det gode ved denne glutenfri jordbærkage er, at den meget simpel kan laves både glutenfri og laktosefri ved at bytte mælk og fløde ud med en laktosefri udgave. Man kan også sagtens bruge mandelmælk i stedet for piskefløden. Dr. Oetkers kagecreme er nemlig både glutenfri og laktosefri, hvilket gør, at det er relativt få ingredienser, som skal skiftes ud.

//Indlægget indeholder affiliate links

Jordbærtærte

Jordbærtærte

Pernille H Petersen

, , , , ,

6 Responses to Glutenfri Jordbærtærte

  1. Kit 22. april 2015 at 10:22 #

    Kan den laves dagen før ?

    • Pernille 22. april 2015 at 10:41 #

      Du kan sagtens bage bunden dagen før og så først pynte den på dagen.
      Jeg har selv opbevaret den i køleskabet i op til 2 døgn efter den er pyntet. Men jordbær og fløden bliver lidt kedelig at se på når den har stået natten over.

  2. Lisbeth 18. juli 2015 at 13:56 #

    Hej.
    Jeg er ny i tilberedning af glutenfri mad. Kan Dr. Oetkers kagecreme ikke indeholde spor af gluten?

    • Pernille 26. juli 2015 at 20:21 #

      Hej Lisbeth
      Jeg har undersøgt sagen da jeg aldrig selv har reageret på kagecremen og det i øvrigt først er for nylig at der er påskrevet ’spor af gluten’ på indpakningen. Som du kan læse nedenfor er der altså ikke direkte spor i cremen og man kan nok argumentere for at der er mindre gluten i end grænseværdien på under 20ppm.
      Har du andre spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig 🙂

      Jeg fik følgende svar fra Dr. Oetker:
      Der er – som du sikkert allerede ved – meget stram lovgivning ift. hvis man ønsker at deklarere sine produkter for glutenfri. Hvis man ønsker en glutenfri produktdeklaration kræver det en række særlige produktionsforanstaltninger. Lad mig nævne et eksempel: På en fabrik produceres der jo ofte en række forskellige produkter. Hvis der i samme rum produceres et produkt med gluten og et produkt uden gluten, må man ikke kalde det ikke-glutenholdige produkt for glutenfrit, da der i teorien kan være små partikler af gluten fra det glutenholdige produkt, der påvirker det ikke-glutenholdige produkt. Derudover skal der laves en række tests af produktionsbåndet, og det skal renses på en bestemt måde, hvis man ønsker at deklarere sine produkter for glutenfri.

      Vores Kagecreme kan indeholde spor af gluten, fordi der på samme produktionsbånd tidligere kan være produceret glutenholdige produkter. Selvom vi naturligvis rengør produktionsbåndet grundigt mellem produktionerne kan vi af lovgivningsmæssige grunde ikke kalde produktet for glutenfrit.

      Det er grunden til at vi ikke kan deklarere vores Kagecreme for glutenfri. Der kan argumenteres for, at chancerne for at der er gluten i produktet er meget lille. Men vi kan ikke garantere noget.

  3. Gitte Thorup 4. juni 2017 at 10:52 #

    Skal smørret smeltes?

    • Pernille 8. juni 2017 at 10:32 #

      Nej, det skal det ikke 🙂

Skriv et svar