Glutenfri kagecreme med vanilje

I morgen kommer der en ny opskrift på fastelavnsboller på bloggen og REMA1000, til fastelavnsbollerne skal der bruges glutenfri kagecreme. Faktisk bruger jeg jævnligt kagecreme til lagkager og andet bagværk og jeg har indtil nu brugt den fra Dr. Oetker uden at reagere på den. Men efter at have prøvet at lave det selv, så vil jeg aldrig gå tilbage til den færdigkøbte løsning.

Det at lave en glutenfri kagecreme selv, det er så hurtigt og simpelt at lave og smagen af vanilje, er så lækker at det på ingen måde kan måle sig med den ellers lidt kvalmende vanilje, som er i de færdigkøbte.

Ingredienser – Glutenfri kagecreme med vanilje (ca. 300 g)

0,5 vaniljestang
3 æggeblommer
70 g sukker
20 g majsstivelse
2,5 dl sødmælk

  • I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog.
  • Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål.
  • I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes.
  • Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og lad det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op.
  • Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges.
  • Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Denne creme bliver forholdsvis fast, ønsker man en mindre fast konsistens, så kan man enten komme mindre majsstivelse i eller vende 2 dl flødeskum i cremen.

Brug cremen i fastelavnsboller, lagkage eller hvad du ellers kan finde på. Hvad bruger du helst kagecreme til?

Glutenfri fastelavnsboller

Pernille H Petersen

, ,

3 Responses to Glutenfri kagecreme med vanilje

  1. Jeanette h 4. februar 2016 at 21:25 #

    Jeg bruger ikke normalt kagecreme, men det skal jeg da klart til med denne opskrift som jeg bliver nødt til at afprøve! Det lyder super lækkert, og jeg bliver klart tiltrukket ved tanken om, at den netop er lidt mere fast end normalt! Lækkert.

  2. Bente 5. februar 2016 at 18:35 #

    Er det ok med laktosefri mælk?

    • Pernille 5. februar 2016 at 18:50 #

      Det vil jeg bestemt tro det er 🙂 Jeg har dog ikke prøvet, men lad mig gerne vide hvordan det går hvis du forsøger 🙂 Så vil jeg tilføje det til opskriften 🙂

Skriv et svar