Glutenfri mælkesnitter

Glutenfri Mælkesnitter

Indbegrebet af barndom, handleture i Brugsen med mor, med næsen trykket helt flad ved køleskabet. “Mor, må jeg godt få en mælkesnitte?”.

Står du med et barn hvor svaret ikke kun er “Nej” fordi det ikke lige er ok i dag men også fordi de faktisk ikke kan tåle dem? Så håber jeg denne opskrift kan betyde du kan svare “Nej, men lad os gå hjem og bage nogle sammen!”.

Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en glutenfri mælkesnitte som substitut til den klassiske variant. Men heldigvis er det faktisk ganske simpelt at lave selv. Jeg fandt inspiration hos dem her og konverterede over til en glutenfri variant med små ændringer.

De kan både opbevares på køl i 2-3 dage eller fryses. Optøning bliver bedst natten over i køleskabet.

De glutenfri mælkesnitter fungerer ikke kun til børn, men lige så vel som kage til kaffen til de voksne, især serveret kølige her i sommervarmen.

Find mine andre opskrifter på glutenfri søde sager lige HER eller via menuen under “opskrifter” og derefter “søde sager”.

Glutenfri Mælkesnitter

Glutenfri mælkesnitter

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Ret Kage, Madpakke, Søde sager
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 50 g rapsolie
  • 3 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 3 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 140 g Schär melmix B (kan også udskiftes med 70 g majsmelog 70 g rismel)
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld

  • 200 g flødeost neutral
  • 50 g flormelis
  • 2 spsk. lys sirup
  • dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 220 grader (varmluft)
  • I en skål blandes sukker, olie, æg og mælk
  • Sigt kakao, bagepulver, mel og vaniljesukker her i
  • Pisk til du har en ensartet masse
  • Kom bagepapir i en bradepande og hæld dejen heri
  • Sørg for den er fordel jævnt i formen
  • Bag i ca. 7 minutter (ovne er forskellige, så sørg for den ikke får for meget)
  • I en skål blandes flødeost, flormelis, sirup, citronsaft og piskefløde
  • Pisk cremen fast
  • Befri den afkølede bund fra bagepapiret og skær den over på midten, så den deles midt på den lange led
  • Smør cremen på den ene halvdel og placer herefter den anden bund ovenpå
  • Kom folie over kagen og stil på køl i minimum 2 timer
  • Skær dine glutenfri mælkesnitter ud i ønskede størrelse
Glutenfri Mælkesnitter2
Pernille

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.