Glutenfri Jødekager

Julen nærmer sig, og det betyder tid til klassiske småkager! Jødekager er en favorit herhjemme, og jeg har glædet mig til at dele en glutenfri version, der både er sprød og lækker – perfekt til kaffebordet eller en hyggelig julegave.

Til denne opskrift har jeg brugt REMA1000’s glutenfri melblanding, som gør det nemt at bage uden gluten. Melblandingen er virkelig god til småkager og sikrer, at kagerne holder formen, får den rette sprødhed, og smagen er helt i top. Så hvis du leder efter en glutenfri melblanding til dine julebag, er REMA1000’s et oplagt valg!

Lad os komme i gang med at bage! Her får du min opskrift på de bedste glutenfri jødekager.

Glutenfri Jødekager

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Jul, Kage
Antal 40

Ingredienser
  

  • 140 g REMA 1000 Glutenfri burgerbolle melblanding
  • 65 g sukker
  • 1 knsp. hjortetaksalt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg (str. S/M)

Pynt

  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt kanel
  • Evt. hakkede nødder
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt koldt smør skåret ud i små tern. 
  • Bland det godt sammen til en smuldret masse. 
  • Tilsæt æg og rør sammen til en sammenhængende dej.
  • Kom dejen i et stykke husholdningsfilm og tril til en pølse med diameter på ca. 5 cm. 
  • Kom på frys i 30 min eller i køleskabet i ca. 3 timer. 
  • Skær ud i tynde skiver på max. 2 mm tykkelse og placer på en bageplade med bagepapir. 
  • Rør ægget godt sammen og pensel alle småkagerne.
  • Drys med kanel, sukker og eventuelt nogle hakkede hasselnødder.
  • Bag I en opvarmet ovn på 200 grader i 6-8 minutter eller til de begynder at tage farve og blive lysebrune i kanten.
  • Lad dem køle af på en bagerist og opbevar i en lufttætbeholder.
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.