Har du prøvet den virale crispy rice salad? Hvis ikke, så synes jeg bestemt du skal gøre det.Den er super nem at lave glutenfri. De sprøde, salte ris giver en rigtig god knas til en sprød salat.
De kan fungere perfekt som en erstatning for brødcroutoner og så er det virkelig smart at de kan laves af rester fra kogte ris. Måske jeg ikke er den eneste som altid får kogt for mange?
sådan en glutenfri crispy rice salad kan du variere alt efter ønske, men denne har en rigtig god mæthed og rigtig god knas.
Glutenfri Crispy Rice Salad
Ingredienser
Crispy rice
- 3 dl kogte kolde ris
- 2 tsk. glutenfri soya sauce alternativt tamari
- 1 tsk. sesamolie
- 2 spsk. olivenolie
Salat
- ¼ spidskål
- 2 gulerødder
- 1 avokado
- 3 cherry tomater
- 100 g bønner
Dressing
- ½ dl sur sød sauce uden gluten
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sriracha mayo
- 2 tsk. sesamfrø
- 2 spsk. vand (kan undlades)
Sådan gør du
- Bland ris godt sammen med soya, sesamolie og olivenolie
- Bag dem i 15 min på 180 grader i en opvarmet ovn
- Skær grøntsagerne og bland sammen i et fad
- Rør en dressing af sursødsauce, mayonnaise, sriracha mayo, sesamfrø og vand
- Lad de bagte ris køle lidt af og bland dem sammen med resten af salaten og hæld dressingen over
- Spis indenfor de næste 4-5 timer for at have sprøde ris
Vil du have flere opskrifter på glutenfri tilbehør, så kan du finde dem lige her og frokostopskrifterne, dem kan du finde her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.