Glutenfri rabarbersnitter

Glutenfri rabarbersnitter

Disse glutenfri rabarbersnitter er et must-try, når rabarbersæsonen melder sin ankomst. Der er noget helt særligt over rabarber. Den syrlige friskhed passer perfekt til søde kager – især i disse nemme rabarbersnitter, som emmer af sol og sommer. Her får du en nem opskrift på en klassisk snitte med et glutenfrit twist som er perfekt til både kaffebordet og picnickurven.

Snitterne er bagt med en glutenfri melblanding, jeg har haft stor succes med: en kombination af rismel, majsmel og majsstivelse. Det giver en let og smuldrende bund, som smager skønt og fungerer rigtig godt til glutenfri bagværk. Fordi de er glutenfri, er de en smule mere porøse end klassiske snitter, men det gør dem bare ekstra delikate og knapt så kikseagtige som de almindelige er.

Den søde glasur og det syrlige rabarberfyld skaber en perfekt balance, og snitterne er både nemme at bage og endnu nemmere at nyde. Du behøver ikke være ekspert for at lykkes, da opskriften ikke kræver avancerede teknikker.

Find opskriften nedenfor og glæd dig til at bage en ny glutenfri sommerfavorit.

Glutenfri rabarbersnitter

Glutenfri rabarbersnitter

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 52 minutter
Ret Kage, Sommer, Søde sager
Antal 10 stk

Udstyr

  • 1 Udstikker

Ingredienser
  

Mørdej

  • 50 g mandler
  • 130 g rismel
  • 40 g majsmel
  • 20 g majsstivelse
  • 55 g flormelis
  • 120 g smør, koldt
  • 1 bægre past. æggeblommer (1½ blomme)

Rabarberkompot:

Glasur:

  • 160 g flormelis
  • 2 spsk. vand
  • evt. rose pastafarve

Sådan gør du
 

  • Blend mandlerne til mel i en minihakker
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser bortset fra æggeblommerne og blend godt sammen
  • Kom æggeblommerne i og blend kort, til massen samler sig
  • Kom dejen over på køkkenfilm og læg på køl i 2 timer eller frys i ca. 20 minutter
  • Skær imens rabarberne ud i små stykker og bag dem i et fad med vaniljestang, majsstivelse og sukker i 25 minutter ved 180 grader
  • Tag dejen fra køl og rul den forsigtigt ud under film på et meldrysset bord
  • Bag i 10-11 minutter ved 180 grader, eller til bunden er let gylden, i almindelig ovn
  • Afkøl bunden på en rist
  • Afkøl også rabarberkompotten helt
  • Lav en glasur af flormelis, vand og eventuelt lidt frugtfarve
  • Fordel glasuren på halvdelen af bundene og rabarberkompotten på den anden halvdel, og læg dem forsigtigt sammen

De glutenfri rabarbersnitter er perfekte til eftermiddagskaffen, skovturen eller som et hyggeligt bageprojekt med børnene. Du kan skære dem i små firkanter eller andre sjove snitteforme som her hvor jeg har lavet dem runde – uanset hvad forsvinder de hurtigt fra fadet!

Leder du efter en glutenfri kage med rabarber, så er det her det perfekte bud. Snitterne kan skæres i både små stykker til en buffet eller større snitter til kaffehygge.

Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.