Jeg er sådan én som stort set altid har nogle alt for modne bananer liggende. Oftest ender de som bananpandekager i stil med mit indlæg igår eller HER. Men for et par uger siden fik jeg en snap af en veninde med en glutenfri banankage, som så afsindig lækker ud. Jeg var så heldig at få hendes opskrift og heldigvis havde jeg en del bananer liggende og måtte straks igang. Resultatet var perfekt og den var simpelthen så hurtig at lave. Så står du og skal have gæster, er denne rigtig god da forberedelsestiden er omkring 5-8min.
Jeg synes den var helt genial som den var, nogle mente den godt kunne bruge lidt smeltet chokolade på toppen. Så er man til det, kan man sagtens smelte 100 g mørk chokolade ekstra og pensle den med på toppen.
//Indlægget indeholder affiliate links
Glutenfri banankage uden sukker
Ingredienser
- 2 ½ dl kokosmel
- 1 dl mandelmel
- 3 bananer
- 1 dl laktosefri smør samt ekstra smør til formen
- 100 g mørk chokolade, uden gluten (Jeg brugte 55% fra Odense Marcipan)
- ½ tsk. Kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 5 dadler
- 4 æg
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Smør en form med en lille klump smør
- I en skål blandes kokosmel, mandelmel, kanel, bagepulver, vaniljesukker, hakket mørk chokolade og salt
- Rør godt rundt med en gaffel til der ingen klumper er tilbage
- I en anden skål moses dadlerne sammen med bananerne med en gaffel. Et godt trick er at masere bananen inden den skrælles
- Tilsæt æg og pisk det grundigt
- Tilsæt den flydende masse til den tørre under omrøring
- Tilsæt herefter smeltet smør under omrøring
- Kom massen i din smurte form (jeg brugte en alm rugbrødsform som denne)
- Bag kagen ved 180 grader i 40-45 minutter
Kan kagen fryses?
Er det rigtig læst at der ikke er sukker i?
Der er kun det naturlige sukker i kagen som kommer fra bananerne og dadlerne.. Der er selvfølgelig en lille smule i vaniljesukkeret, men ønsker man den helt sukkerfri kan man erstatte det med rene vaniljekorn.