Julefrokost som glutenfri

Det er jul! Og det er intet mindre end fantastisk. Det betyder julepynt, julehygge, julemad og for de flestes vedkommende også julefrokoster. Det kan være lidt af et uoverskueligt projekt at skulle afsted til sådan et arrangement, da hovedingrediensen er brød.

Jeg takler det selv lidt forskelligt alt efter, i hvilken forbindelse det er i. Jeg har allerede været til den første, og jeg har flere i vente. Årets første julefrokost var i forbindelse med mit arbejde. Når det er sammen med mennesker, jeg ikke kender så godt, og som af gode grunde ikke rigtig kender til, hvad jeg må spise eller ej, sørger jeg altid for at have glutenfri brød med i tasken. Jeg plejer at være på forkant med lige at have noget glutenfri rugbrød liggende som kan tages med. Men lige sidste gang måtte jeg hurtigt ud og skaffe noget som kunne bruges.

Det blev altså til langbrødet fra Schär, som jeg ellers ikke er ret stor fan af. Men, der var ikke lige andet. Som I kan se her, havde jeg det liggende sammen med min taske væk fra bordet. På den måde kan man nemt lige smugle et stykke over på tallerkenen, når kurven med brød ellers sendes rundt. Derudover så spiser jeg bare ikke brød til ret meget andet end fisken. Alt det andet smager jo faktisk bedre uden.

Da jeg ankom til stedet, hvor vi skulle spise, gik jeg direkte og ret diskret hen til en tjener og fortalte, at jeg havde cøliaki og derfor lige skulle vide, hvad jeg kunne tåle. Det gør, at jeg selv kan styre det nede ved bordet og kun tage det, jeg ved, de har sagt er uden gluten. Og i stedet for at spørge nede ved bordet, hvor alle kan høre det, så har man styr på det og der er ikke nødvendigvis andre, som behøver vide, du ikke spiser gluten.

Glutenfri julefrokost

De første år var jeg så bange for at nogle skulle opdage, at jeg havde mit eget brød med, at jeg havde det gemt i tasken og for hver ret måtte smugle et stykke op fra tasken op på tallerken i skjul. Hvilket ikke var særlig diskret og i stedet bare fik folk til at kigge endnu mere mærkeligt og spørge endnu mere. Så den taktik kan jeg ikke helt anbefale. Plus, at brødet var mere smulder end stykker, når jeg først havde fået den moslet ud af posen og tasken.

Jeg har også nogle gange, når det er julefrokost med min familie, både rugbrød og knækbrød med. Knækbrød gør sig nemlig godt i stedet for både franskbrød og kiks, hvis der er ostebord. Jeg har lige smagt disse knækbrød fra Finax og som I ser her, så kan de faktisk også sagtens gå i stedet for rugbrød. Jeg har ellers længe været glad for knækbrødet fra Schär, men dette smager af lidt mere og lidt mere som jeg husker rigtig knækbrød.

Glutenfri knækbrød

//Sponsoreret indlæg
Pernille

, ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.