Rustikke juletrøfler

Jule-trøfler

Super lækker opskrift på rustikke juletrøfler der er bløde og fyldt med julens smage. Du får en smørblød chokolade og knas fra nødderne som gør det til en perfekt julekonfekt.

Det er n opskrift som kan bruges året rundt, især hvis man blot tager kanelen fra. Vil man have et mindre rustikt udtryk, så kan man sagtnes komme chokoladen i små forme i stedet.

Jeg bruger altid chokoladen fra Odense Marcipan, jeg synes de blokke er så dejligt lette at arbejde med, det smager virkelig godt og prisen er fin holdt op i mod kvaliteten. Desuden er det let at få fat i, men har du det ikke lige i nærheden, så kan alt glutenfri chokolade bruges. Er du mere til lys mælkechokolade, så kan det også bruges. Det giver dog en noget sødere smag.

Rustikke juletrøfler

Forb. tid 7 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 42 minutter
Ret Jul, Søde sager
Antal 24 stk

Ingredienser
  

  • 75 g nougat
  • 150 g mørk chokolade 55%, uden gluten
  • 50 g smuttede mandler
  • 30 g hasselnødder
  • 60 g rosiner
  • ½ tsk. kanel
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du
 

  • Rist mandler og hasselnødder let i ovnen ved 180 grader i omkring 5-7 minutter (De må ikke blive mørke)
  • Smelt chokolade og nougat i en stor skål over et vandbad
  • Tag skålen af varmen og bland kanel og salt i
  • Hak nødder og rosiner groft og vend det i chokoladen
  • Kom bagepapir i en form på ca. 17 x 12 cm og hæld blandingen her i
  • Stil på køl til det er størknet
  • Skær det ud i små mundrette bidder
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.