Glutenfri kransekage

Glutenfri kransekage

Glutenfri kransekage er heldigvis ikke så svær at lave selv. Denne glutenfri kransekage er med lidt ekstra nødder og en midte af nougat, en lille overraskelse som gør den sød og blød.

Den kan sagtens på forhånd og fryses ned, så den blot skal tages op på dagen.

Denne opskrift er med marcipan fra Odense marcipan, det indeholder glucosesirup udvundet blandt andet på hvede og er derfor ikke til dem som er ultrasensitive. Den er dog under grænseværdien og er derfor ok til langt de fleste. Er man meget sensitiv, så kan en glutenfri marcipan eller en hjemmelavet marcipan være svaret.

Glutenfri Kransekage (10 stykker)

50 g mandler
50 g rørsukker
50 g æggehvider svarer til ca. 1,5 stk
225 g Glutenfri marcipan, fx. Odense marcipan
50 g nougat
20 g æggehvide
45 g flormelis

  • I en minihakker blendes mandler og rørsukker, så det er helt fint og melet.
  • Kom æggehviderne i og kør ganske kort, til det er en blød masse.
  • Bland marcipanen i og bland det godt sammen.
  • Kom kransekagemassen i en frysepose og læg på køl i ca. 30 minutter, så det får en mere fast konsistens.
  • Opvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  • Del kransekagemassen i 10 lige store dele og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Form til små firkanter.
  • Skær nougaten ud i små stave, lige lidt kortere end dine kransekagefirkanter.
  • Placer nougatstængerne på midt af kransekagerne.
  • Med fugtige fingre foldes kransekagemassen op om nougaten, så den er lukket helt inde i kransekagemassen og du har en trekantet kransekage.
  • Et godt tip er at sætte to bageplader oven i hinanden, så de bages på dobbeltbageplade, for at undgår kransekagerne bliver for mørke i bunden.
  • Bag kransekagerne på 200 grader i 12 min.
  • Tag herefter kransekagerne af bagepladen og lad dem køle af.
  • Pisk æggehvider og flormelis til det er helt hvidt og blevet til en tyk glasur.
  • Kom den i en sprøjtepose eller en lille frysepose, hvor der klippes hul i hjørnet, så den kan sprøjtes på.
  • Sprøjt i buer eller sløjfer over dine afkølede kransekagestykker.
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.