Bløde yoghurtboller i en fiberrig version

Fiberrig yoghurtboller

Der har været så stor interesse og dejlig feedback på mine yoghurtboller at jeg fik lyst til at teste dem i en endnu mere fiberrig udgave. Nogle af jer spurgte om man kunne tilsætte frø eller gryn og det kan man nemlig sagtens.

Jeg er blevet rigtig glad for hirseflager som erstatning til havregryn. Min mave tåler virkelig ikke havre for tiden og derfor passer jeg meget på hvor meget havre jeg indtager. Her kommer hirseflager ind i billedet, da de både tilføjer en sødlig smag samt en masse dejlig fibre, som er vigtige i en glutenfri kost. Har du svært ved at finde hirseflager, så kan du købe dem på min webshop.

Jeg vil opfordre dig til at lege med at tilsætte ristede solsikkekerner eller drysse dem med andre frø på toppen når de bages.

Brug dem som morgenboller eller som en dejlig luftig og mættende burgerbolle.

Fiberrig yoghurtboller

Bløde yoghurtboller i en fiberrig version

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Antal 6 stk

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen på 210 grader varmluft
  • Bland æg og yoghurt i en skål, rør det godt sammen til en sammenhængende masse
  • Bland alle øvrige ingredienser i en anden skål
  • Rør i æggeblandingen mens de tørre ingredienser tilsættes. Det er vigtigt der røres straks, da husken ellers begynder at klumpe og de klumper er rigtig svære at røre ud
  • Lad dejen hvile i 5 minutter
  • Med en ske placeres en klat dej på en bageplade med bagepapir
  • Lad bollerne have god afstand på bagepladen
  • Drys med hirseflager
  • Bag I 22-25 minutter på 210 grader varmluft
Fiberrig yoghurtboller
Fiberrig yoghurtboller
Pernille

2 Responses to Bløde yoghurtboller i en fiberrig version

  1. Connie Bonde 29. januar 2021 at 10:40 #

    Tak for dine gode opskrifter. Et spørgsmål. Har du en god toast opskrift.

    • Pernille 29. januar 2021 at 10:43 #

      Hej Connie
      Tusind tak for de søde ord. Tænker du på en toast med fyld eller opskrift til selve det glutenfri toastbrød? 🙂
      Mvh. Pernille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.