Glutenfri fastelavnsbolle med vandbakkelse, creme og hvid chokolade

Glutenfri fastelavnsboller med vandbakkelser

Du finder allerede flere opskrifter på fastelavnsboller herinde, hvis glutenfri fastelavnsboller med vandbakkelser ikke lige er dig.

Men jeg har længe gerne ville prøve hvordan en glutenfri fastelavnsbolle med vandbakkelse gør sig som fastelavnsbolle. Jeg kan afsløre det er en fantastisk kombination af let og luftig bolle og den fede, fyldige creme. De kræver lidt at lave, sådan nogle vandbakkelser, da de let falder sammen hvis de ikke bages korrekt. Men resultatet når det lykkes er det hele værd, så lov mig at give det et forsøg.

Ingredienser – Glutenfri fastelavnsboller med vandbakkelse og creme (10 stk)

150 g smør
3 dl vand
150 g TJOIS basis mel
4 æg
1 tsk sukker
1/2 tsk Guargummi (kan evt. undlades)

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • I en gryde bringes smør og vand i kog
  • Tilsæt mel og pisk med elpisker grundigt til du har en samlet dej
  • Skru ned på laveste varme og pisk roligt mens du tilsætter æggene et ad gangen
  • Pisk i 1-2 minutter til du har en blank og sammenhængende dej.
  • Tag gryden af varmen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen i alt 10 klumper. Fordel dem så der er 5 pr. plade, da de hæver og ellers risikerer at flyde sammen under bagningen. Du kan bruge ske eller sprøjtepose.
  • Bag vandbakkelserne i 22-25 minutter på 220 grader. Det er vigtigt pladerne kommer i ovnen samtidig og du ikke åbner ovnen før de er færdige. Det kan gøre vandbakkelserne falder sammen.
  • Lad dem køle af før de fyldes med dit yndlingsfyld.

Fyld af flødeskum og creme

0,5 l fløde
1/2 brev kagecreme (den fra Tørsleff er uden gluten ellers 1/2 portion af min opskrift på glutenfri kagecreme)
50 g hvid chokolade

  • Bland kagecremen som opskriften på brevet eller opskriften hvor man laver den selv og stil på køl i 30 min
  • Pisk resten af fløden til en let skum
  • Når bollerne er bagt og helt kølet af deles de i to
  • I midten af bolden lægges en klat creme, udenom fordeles flødeskummet over riv den hvide chokolade fint henover
  • Læg låget oven på og drys forsigtigt flormelis over bollerne i et tyndt lag

Du får klart det pæneste resultat med en sprøjtepose når flødeskummet fordeles. Du kan eventuelt pynte med friske bær for et rigtig lækkert udtryk og friskhed.

Glutenfri fastelavnsboller med vandbakkelser
Pernille

2 Responses to Glutenfri fastelavnsbolle med vandbakkelse, creme og hvid chokolade

  1. Susanne 3. februar 2021 at 21:19 #

    Bager du på varmluft?

    • Pernille 6. februar 2021 at 20:14 #

      Hej Susanne

      Ja, jeg bager på varmluft.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.