Du finder allerede flere opskrifter på fastelavnsboller herinde, hvis glutenfri fastelavnsboller med vandbakkelser ikke lige er dig.
Men jeg har længe gerne ville prøve hvordan en glutenfri fastelavnsbolle med vandbakkelse gør sig som fastelavnsbolle. Jeg kan afsløre det er en fantastisk kombination af let og luftig bolle og den fede, fyldige creme. De kræver lidt at lave, sådan nogle vandbakkelser, da de let falder sammen hvis de ikke bages korrekt. Men resultatet når det lykkes er det hele værd, så lov mig at give det et forsøg.
Du får klart det pæneste resultat med en sprøjtepose når flødeskummet fordeles. Du kan eventuelt pynte med friske bær for et rigtig lækkert udtryk og friskhed.
Glutenfri fastelavnsbolle med vandbakkelse, creme og hvid chokolade
Ingredienser
- 150 g smør
- 3 dl vand
- 150 g TJOIS glutenfri basis melmix
- 4 æg
- 1 tsk sukker
- ½ tsk guargummi
Fyld af flødeskum og creme
- ½ l fløde
- ½ portion glutenfri kagecreme
- 50 g hvid chokolade, uden gluten
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader
- I en gryde bringes smør og vand i kog
- Tilsæt mel og pisk med elpisker grundigt til du har en samlet dej
- Skru ned på laveste varme og pisk roligt mens du tilsætter æggene et ad gangen
- Pisk i 1-2 minutter til du har en blank og sammenhængende dej
- Tag gryden af varmen
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen i alt 10 klumper
- Fordel dem så der er 5 pr. plade, da de hæver og ellers risikerer at flyde sammen under bagningen. Du kan bruge ske eller sprøjtepose.
- Bag vandbakkelserne i 22-25 minutter på 220 grader. Det er vigtigt pladerne kommer i ovnen samtidig og du ikke åbner ovnen før de er færdige. Det kan gøre vandbakkelserne falder sammen
- Lad dem køle af før de fyldes med dit yndlingsfyld
Fyld af flødeskum og creme
- Bland kagecremen som opskriften og stil på køl i 30 min
- Pisk resten af fløden til en let skum
- Når bollerne er bagt og helt kølet af deles de i to
- I midten af bolden lægges en klat creme, udenom fordeles flødeskummet over riv den hvide chokolade fint henover
- Læg låget oven på og drys forsigtigt flormelis over bollerne i et tyndt lag
Bager du på varmluft?
Hej Susanne
Ja, jeg bager på varmluft.
Min datter skal have en fastelavns bolle med i børnehave fredag. Kan denne bolle bages torsdag og stadig være god fredag? Og i så fald hvordan opbevares den bedst?
Hej Mia. Den er som alt andet bedst den dag den er bagt. Men jeg har selv brugt dem dagen efter og der synes jeg stadig de er saftige og lækre men knapt så sprøde. Du skal opbevare den i en lufttætbeholder og først fylde den på dagen.
Håber hun får en god fastelavn i børnehaven 🙂