Her får du opskriften på glutenfri semlor, som er naturlig glutenfri og lavet uden marcipan. Men smagen er himmelsk, sød og fyldt med den creme mandelsmag.
Denne semlor er lavet på en blød glutenfri bolledej lavet på bagepulver, derfor kræver den minimal med forberedelse og er nem at lave. Jeg elsker at bruge meget tid i køkkenet, men nogle gange er det også bare rart at der kan laves lækre ting, som ikke kræver mange timers forberedelse.
Sørg for at skrabe så meget fyld ud af bollen som muligt inden den fyldes med det lækre nougatfyld. Bolleresten bruges nemlig i nougatfyldet.
Du kan findes flere opskrifter på glutenfri fastelavnsboller, søg i menuen eller kig under kategorien kage.
Glutenfri semlor, naturlig glutenfri og uden marcipan
Ingredienser
Boller
- 300 g sødmælk
- 3 æg
- 20 g loppefrøskaller, fin
- 5 g SoftBake (kan undlades)
- 75 g majsmel
- 60 g fuldkornsrismel
- 20 g kartoffelmel
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 1 ½ spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. stødt kardemomme
Nougatfyld
- 60 g nougat
- 50 g finthakkede mandler
- 35 g flormelis
- 1 knsp. salt
- ½ tsk. vaniljesukker
- ¼ tsk. stødt kardemomme
- 0,75 dl sødmælk
- Indmaden af de færdigbagte boller
Øvrigt fyld
- 1/4 dl fløde
- 1 tsk. flormelis
Sådan gør du
Boller
- Opvarm ovnen på 210 grader varmluft
- Bland æg og mælk i en skål, rør det godt sammen til en sammenhængende masse
- Mål loppefrøskaller i en skål
- Bland alle øvrige ingredienser i en anden skål
- Rør i æggeblandingen mens loppefrøskallerne tilsættes, rør i 10 sekunder og tilsæt straks de tørre ingredienser. Det er vigtigt der røres straks, da husken ellers begynder at klumpe og de klumper er rigtig svære at røre ud
- Lad dejen hvile i 5-10 minutter
- Med en ske placeres en klat dej på en bageplade med bagepapir
- Lad bollerne have god afstand på bagepladen
- Bag i ca. 20 minutter på 210 grader varmluft
- Lad bollerne køle helt af inden de fyldes
Fyld
- Skær toppen af bollerne og udhul dem. Bolleresterne bruges i fyldet.
- Bland alle ingredienser inkl bollerester grundigt i en skål. Brug gerne en blender (max 5-10 ser )så du får en helt sammenhængende masse.
- Pisk fløden til skum
- Fyld bollen med nougatmassen og top med flødeskum og kom låget på
- Drys med flormelis
Vil du have andre gode glutenfri kageopskrifter så kig i mit opskriftsarkiv lige her.
Vil du have mere glutenfri inspiration og følge lidt med bag profilen, så kan du finde mig på Instagram og Facebook på @glutenfrimagi. Del rigtig gerne med mig hvis du forsøger dig med opskriften, bruge #glutenfrimagi og tag mig under @glutenfrimagi, så jeg ser dit opslag.
Der er endnu ingen kommentarer.