
Denne opskrift på en glutenfri kylling i karry kan også kaldes ristaffel altså en ret med alverdens topping. Det er virkelig en af mine livretter og jeg synes denne udgave med en fyldig og mættes sovs lavet på fløde og grøntsager smager virkelig lækkert.
Der er altså brugt grøntsager i sovsen, hvilket er med til at give en masse smag og cremethed. Det gør også det tykner og du derfor ikke behøver at jævne saucen. Synes du dog det bliver for tyndt, kan du altid tilføje lidt maizena oprørt med vand.
Du kan godt undlade bouillonen i sovsen, hvis du har svært ved at finde en glutenfri. Men det giver lige den sidste dybde i smagen.
For mere glutenfri inspiration kan du finde mig på Instagram her og Facebook her.

Glutenfri kylling i karry
Ingredienser
- 450 g kylling
- 4 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk karry, uden gluten http://glutenfrimagi.dk/shop/karry
- 2 gulerødder
- ¼ blomkålshoved
- 1 ds kokosmælk
- 1 dl vand
- 1,5 dl piskefløde
- 1 tsk grøntsagsbouillon
Tilbehør
- 3 dl basmati/jasminris
- 1 banan
- 5 spsk kokosmel
- 1 dl rosiner
- ½ dl peanuts
- 1 håndfuld friske sukkerærter
Sådan gør du
- Sæt risene over efter anvisningen på posen
- Skær kyllingen ud i fine strimler
- Snit løg og hvidløg fint
- Skræl gulerødderne og hak gulerødder og blomkål i små stykker
- I en gryde opvarmes 2 spsk. olie og kyllingen svitses her i indtil det har fået farve
- Tag kyllingen op af gryden og læg i en skål og stil til side
- Kom 2 nye spsk. olie i gryden
- Svits nu løg og hvidløg i 1-2 minutter
- Tilsæt karry når løgene er blanke og lad det få lidt varme (ca. 1 minut)
- Kom gulerødder og blomkål i gryden sammen med kokosmælk, bouillon og vand lad det koge i ca 10 minutter eller til grøntsagerne er helt møre
- Blend til du har en cremet sovs og tilføj nu fløde samt kyllingestykkerne
- Lad det koge sammen i nogle minutter
- Server med kogte ris, kokosmel, rosiner, banan, peanuts og friske sukkerærter (eller lige hvad du ellers synes om)


Der er endnu ingen kommentarer.