Glutenfri Bao – Dampede boller til fyld

Glutenfri Bao Buns opskrift

Her får du opskriften på min version af en glutenfri bao. En bao er en asiatisk luftig bolle som kan fyldes med smagfyldt marineret kød og sprøde grøntsager. Det gælder om at skabe en luftig bolle uden skorpe, den skal altså være helt blød. De dampes og derved kan du få en masse saftighed i bollen.

Jeg har prøvet med flere versioner af en glutenfri bao bun og denne opskrift synes jeg er virkelig god. Den har en god smag og dejen er nem at arbejde med.

Du kan fylde den med disse teriyakimarinerede kødboller eller pulled chicken/pork med en stærk marinade.

Glutenfri Bao Buns opskrift

Glutenfri Bao Buns

Forb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Antal 8 stk.

Udstyr

  • 1 dampkoger Alternativt en stor gryde og et dørslag.

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • I en skål afmåles vand, gær, olie og sukker. Rør det sammen så gæren opløses.
  • I en anden skål afmåles alle de øvrige ingrdienser.
  • Rør i gærblandingen mens du tilsætter din melblanding. Rør kraftigt til du har en sammenhængende dej.
  • Dæk med et stykke husholdningsfilm så overfladen ikke udtørrer og lad det hæve et lunt sted i 1 time.
  • Form 8 runde boller og placer dem på hver sit lille stykke bagepapir.
  • Rul hver bolle ud til en oval cirkel i ca. ½ cm tykkelse.
  • Pensl med olie, og fold dem sammen på midten så du har en halv cirkel og pensel dem på toppen med olie.
  • Lad bollerne hvile i 10 minutter.
  • Brug en asiatisk dampkoger eller brug en gryde. Ved at bruge en gryde så fyldes en smule vand i gryden og med låg bringes det i kog.
  • Kom et dørslag i gryden og sørg for vandet ikke rør.
  • Alt efter størrelsen på dit dørslag kommes 1-3 boller i ad gangen, de skal stadig ligge på bagepapiret i dørslaget. Læg låget på gryden.
  • Lad dem dampe i gryden i 7-8 minutter alt efter størrelsen.
  • Tag dem op af gryden og fjern dem fra bagepapiret. Lad dem køle let på et skærebræt og med en kniv kan du forsigtigt åbne dem og komme fyld i.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Glutenfri Bao Buns opskrift
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.