Denne salat med grillet aubergine er både farverig og smagfuld, og den er perfekt som en frisk forret, en sund frokost eller som tilbehør til din yndlingsmiddag.
Auberginen, med sin søde og lidt røgede smag, bliver her kombineret med friske grøntsager der tilsammen skaber en salat, som er lige så nærende som den er delikat.
Denne opskrift er lavet simpel og hverdagsvenlig, men vil du gerne gøre lidt mere ud af det, så kan du med fordel tilsætte blåbær og ristede pinjekerner for endnu mere fylde og smag, det smager nemlig fremragende til.
Salat med grillet aubergine
Ingredienser
- 1 aubergine
- 2 dl ærter
- 1/2 salathoved
- 1/5 agurk
- 1/4 honningmelon
- 80 g Puck ost
- Salt
Sådan gør du
- Skyl auberginen og skær den ud i tynde skiver på langs. Ca. 2-3 mm i tykkelsen
- Pensel/spray dem med lidt olivenolie og drys med salt
- Grill dem i 1-2 minutter på hver side (det afhænger lidt af tykkelsen)
- Lad dem køle let af imens du skærer resten adfærd salaten
- Bræk salaten i grove stykker og fordel på et fad
- Skær agurken ud i små tern og fordel over salaten
- Giv ærterne et kort opkog hvis de er fra frost. De skal blot op at koge et enkelt minut så de stadig er sprøde og saftige. Fordel dem over salaten
- Skær skrællen af melonen og skær ud i små mundrette stykker og fordel på fadet
- Fordel de afkølede auberginestykker og drys med små stykker puck ost
Vil du have flere opskrifter på glutenfri tilbehør, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.