Glutenfri stuvede ærter og gulerødder

Glutenfri stuvede ærter og gulerødder

Stuvede ærter og gulerødder er en ægte klassiker i det danske køkken – en cremet og mild ret, der passer perfekt som tilbehør til frikadeller, karbonader eller en god gammeldags grydesteg. For mig vækker den minder om barndommens middagsborde, hvor den var en af mine livretter.

Men når du spiser glutenfrit, kan den traditionelle opbagte sovs være en udfordring. Heldigvis er det nemt at lave en lige så lækker og cremet version uden gluten.

I min opskrift har jeg tilpasset fremgangsmåden, så du får den perfekte konsistens og smag – helt uden gluten.

Du kan servere de glutenfri stuvede ærter og gulerødder til glutenfri karbonader. det kan du få min opskrift på lige her.

Glutenfri stuvede ærter og gulerødder

Glutenfri stuvede ærter og gulerødder

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 3-4 spsk. fuldkornsrismel
  • 3 dl sødmælk
  • 3-4 dl koge vand fra kartofler eller bouillon uden gluten, fx. kylling eller grøntsagsbouillon
  • 250 g gulerødder, fra frost eller friske skåret i tern
  • 250 g frosne ærter
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde og lad det bruse op
  • Tilføj rismel og rør straks sammen på middelvarme til det har opsuget smørret
  • Tilsæt mælk og bouillon ad flere gange imens du rør kraftigt, det er vigtigt at røre så der ikke dannes klumper.
  • Lad den koge på middelvarme i 5-8 minutter til den tykner, rør i den undervejs
  • Bruger du friske gulerødder så lad dem koge i 5-6 minutter i saltet vand. Er de frosne så spring til næste skridt.
  • Tilsæt ærter og kogte gulerødder og lad det varme i 2-3 minutter og smag til med salt og peber.

Vil du have flere opskrifter på glutenfri tilbehør, så kan du finde dem lige her.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.