Glutenfri hjemmelavet forårsruller

glutenfri hjemmelavet forårsruller

Jeg har efterhånden rigtig mange mislykkede forsøg på at lave gode glutenfri hjemmelavet forårsruller i baggagen. Derfor er jeg simpelthen så glad for at kunne dele denne opskrift på glutenfri forårsruller med dig.

Jeg synes de her glutenfri hjemmelavet forårsruller er så lækre og kræver mindre end jeg troede kunne lade sig gøre. Jeg har aldrig set glutenfri filodej, så derfor er der i stedet brugt det helt almindelige rispapir, som bruges til friske forårsruller. Det er langt oftest uden gluten og fåes i almindelige supermarkeder som SuperBrugsen, Føtex, REMA 1000 og Bilka. Jeg selv køber det hos mit asiatiske marked, der koster det mindre og pakken er næsten dobbelt så stor.

Jeg har lavet dem som en mindre fed variant, da de er bagt i min Cosori AirFryer. Har du endnu ikke en AirFryer (jeg bruger min HVER ENESTE dag) du kanse mere på www.cosori.dk.

Denne variant er med hakket svinekød, men jeg vil også forsøge mig med en variant på oksekød eller måske nogle med kylling og lidt stærk chili, det tror jeg også kunne være enormt lækkert.

Det er dog ikke en ret jeg kommer til at lave på en travl og træt mandag, det tager lidt tid at samle og folde dem. Men det er lettere end man tror og når de laves i AirFryer, så er det ikke tidskrævende at tilberede dem. Har du ikke en AirFryer, så ville jeg også godt turde smøre et fad med olie og sætte dem i ovnen. Hvis du prøver det, så tip mig gerne i kommentarfeltet om det virker 🙂

Du kan købe glutenfri soyasauce i flere af de større supermarkeder og ellers har jeg også fundet det hos Løvegården her.

glutenfri hjemmelavet forårsruller

Glutenfri hjemmelavet forårsruller

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Antal 12 stk

Udstyr

Ingredienser
  

Fyld

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 125 g gulerod 
  • 100 g hvidkål
  • ½ spsk. sukker
  • 3 spsk. sød chilisauce, uden gluten
  • 3 spsk. glutenfri soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce, uden gluten
  • 45 g tynde risnudler, uden gluten
  • salt & peber

Øvrigt

Sådan gør du
 

Fyld

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Skræl og riv ingefæren meget fint
  • Skræl og riv gulerødderne groft.
  • Skær hvidkålen ud i ganske fine strimler.
  • Kom risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad trække i 2-3 minutter i skålen, alt efter tykkelsen.
  • I 3 spsk olie steges løg og hvidløg til de er glasklare.
  • Tilsæt herefter køddet og lad det brune.
  • Tilsæt gulerødder og hvidkål til panden og lad det stege i nogle få minutter.
  • Smag til med frisk ingefær, salt, peber, sukker, fiskesauce, glutenfri soyasauce og sweet chili sauce
  • Tag panden af blusset og lad det køle af mens du forbereder samlingen af dine forårsruller.

Øvrigt

  • I en lige skål piskes ægget sammen med en gaffel og i en anden fordeles den glutenfri melmix
  • Fyld et stort fad med koldt vand.
  • Kom et stykke rispapir i vandet i ca. 13 sek.
  • Kom 2 spsk fyld i den ene ende sammen med lidt risnudler og rul så stramt som muligt. Når du kommer halvvejs bukkes enderne ind og du ruller resten af vejen så forårsrullen er lukket.
  • Vend forårsrullen i mel til dne er helt dækket.
  • Vend den så i det i ægget.
  • Kom et nyt stykke rispapir i vand og kom din forårsrulle på papiret og fold det nye stykke papir uden om din forårsrulle. På den måde får vi et "dej-lignende" omslag på forårsrullen.
  • Fortsæt med alle 12, jeg stegte 6 ad gangen i AirFryeren og kunne derfor først forberede 6 og derefter forberede de sidste 6 mens de første blev stegt i AirFryeren.
  • Pensel alle forårsrullerne med æg og sprøjt dem med lidt olie
  • Giv dem 10 minutter på 200 grader på programmet AirFry (Cosori Dual Blaze)
glutenfri hjemmelavet forårsruller
glutenfri hjemmelavet forårsruller

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram under @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi, her får du opdateringer ved nye opskrifter eller tilbud på min glutenfri webshop.

Pernille

8 Responses to Glutenfri hjemmelavet forårsruller

  1. birgitte 26. marts 2023 at 17:32 #

    Åh, det her vil jeg glæde mig til at prøve!! Jeg er godt nok lidt bange for det.. Men jeg er så imponeret over, at du har eksperimenteret dig frem til det. Med venlig hilsen Birgitte.

    • Pernille 26. marts 2023 at 21:00 #

      Hej Birgitte
      Tak, det skal du bestemt ikke være. Det sværreste er at få dem foldet stramt, men det glider nemmere end man tror 🙂 Fortæl mig gerne hvordan det går, de smager himmelsk 😀

  2. Rikke 1. april 2023 at 17:56 #

    Fantastisk opskrift! Vi har eksperimenteret med at gemme dem i køleskabet samt fryse dem ned, og så varme dem i airfryer på ny. Begge dele fungerede fantastisk!

    • Pernille 1. april 2023 at 17:59 #

      Dejligt du synes om den 🤩 Fedt det også virker at holde i køleskabet, synes de er så gode fra frys også 🙌🏻

  3. Mathilde 28. marts 2024 at 0:00 #

    5 stars
    Halløjsa jeg står og er igang med det nu og jeg ved simpelthenten ikke hvad jeg skal med risnudlerne da det ikke står der! Skal det i fyldet eller er det til at spise ved siden af? Mvh mathilde som foresten elsker at lave ny mad!!

    • Pernille 28. marts 2024 at 9:30 #

      Hej Mathilde

      Ja, de skal i fyldet – jeg har nu rettet opskriften 😊 Tak for det vågne øje.

      • Filip 16. oktober 2024 at 18:26 #

        Hej Pernille
        Tak for opskriften. Er godt i gang. Fint med dialogen nedenunder – jeg manglede også at læse hvad der skulle ske med nudlerne, så også tak til Mathilde. Måske får du rettet opskriften ved lejlighed.

        • Pernille 17. oktober 2024 at 9:28 #

          Hej Filip
          Dejligt du kan bruge opskriften. Jeg har netop rettet opskriften, tak for kommentaren og det vågne øje 🙂
          Håber du synes om forårsrullerne 🙂

          Mvh. Pernille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.