Denne opskrift på glutenfri franskbrød er du nødt til at prøve, det giver det blødeste brød fyldt med saft og rigtig god struktur der minder rigtig meget om et helt normalt franskbrød.
Det som hjælper til den fantastiske konsistens og struktur i brødet er tilsætningen af SoftBake. En plantefiber som er med til at give volumen og en god struktur i brøddet. Det har ikke smag eller farve og du kan derfor få et lyst flot franskbrød. SoftBake har et fiberindhold på 93% og er dermed en god kilde til fiber, hvilket vi gerne vil have en masse af på glutenfri kost.
Denne opskrift på glutenfri franskbrød tager udgangspunkt i TJOIS Basis melmix, det er en ret salt melmix og derfor tilsætter jeg ikke salt i opskriften. Så hvis du skifter til en anden lys glutenfri melmix, ville jeg anbefale at tilsætte salt.
Glutenfri franskbrød
Udstyr
- 1 Brødform (ca. 30×12)
Ingredienser
- 630 g vand, lunkent
- 1 tsk. sukker
- 30 g gær
- 35 g olie
- 500 g TJOIS glutenfri basis melmix
- 11 g SoftBake
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt olie og sukker.
- Bland melmix og SoftBake sammen.
- Rør melblandingen i skålen med gærblandingen og rør straks sammen til en blød dej.
- Kom i din brødform (ca. 30×12)
- Lad hæve tildækket et lunt sted i 35 min.
- Bages i opvarmet ovn på 200 grader i 50-60 min.
Se også mine andre glutenfri brødopskrifter her eller via menuen ‘Brød‘.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram under @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi, her får du opdateringer ved nye opskrifter eller tilbud på min glutenfri webshop.
Der er endnu ingen kommentarer.