Hvis du synes det kan være svært at få et lækkert resultat når du bager uden gluten, så er glutenfri bananbrød et genialt stykke bagværk. Der skal ikke meget til at få et rigtig lækkert resultat da du får en masse fugt og svampethed forærende fra bananerne. Desuden er det en perfekt måde at bekæmpe madspild og overmodne bananer der.
Det gør sig eminent både som det lille ‘ekstra’ i madpakken, på morgenbordet eller som en god eftermiddagssnack.
Ønsker du et højere fiberindhold kan du sagtens tilsætte 1 stor spsk loppefrøskaller (link) og 1/2 dl ekstra mælk til opskriften. Ønsker du en sødere version gør 50-75 g hakket mørk chokolade bestemt kun brødet mere lækkert.
Denne opskrift kan også sagtens bruges til muffins. Du skal blot bage dem 10-15 minutter alt efter størrelsen på din muffinsform.
Opbevares bedst i en lukket pose ved stuetemperatur, her har det et par dages holdbarhed. Det kan også fint kommes i køleskabet for at øge holdbarheden. Ønsker du af fryse det kan jeg anbefale først at skære det i skiver så du kan tage den ønskede mængde op efter behov.
Forsøger du dig med min opskrift vil jeg blive så glad for at du tager min profil @glutenfrimagi, så jeg kan se dit fine resultat.
Glutenfri Bananbrød med få ingredienser
Ingredienser
- 4 modne bananer
- 75 g smør
- 5 æg
- 2 dl fuldkornsrismel
- 2 dl TJOIS glutenfri basis melmix eller anden glutenfri lys melmix
- ½ dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1 banan til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Mos bananerne med en gaffel
- Smelt smørret ved lav varme og lad det køle af
- I en skål piskes æg, mel, mælk og vaniljesukker godt sammen
- Tilsæt bagepulver og de moste bananer
- Kom smørret i dejen mens du pisker
- Smør en form på 1-1,5 L (eller beklæd den med bagepapir)
- Del pynte bananen på langs
- Kom dejen i formen og placer forsigtigt bananen på toppen
- Bag brødet midt i ovnen i 45-60 min alt efter formens størrelse.
- Prik gerne i brødet for at sikre dig dejen ikke hænger ved
Der er endnu ingen kommentarer.