Jeg ville så gerne kalde opskriften for et rugbrød, men det er det jo af definition ikke, det er et glutenfrit solsikkekernebrød. Det gør sig perfekt som erstatning for rugbrød, til frokosten, madpakken eller morgenbordet.
Denne opskrift er en af mine egne favoritter da den indeholder ganske få ingredienser, kræver utrolig kort arbejdstid og kan være klar indenfor 1,5 time. Sidstnævnte er en fordel hvis du som mig indimellem glemmer at få fyldt fryseren op med brød.
Jeg bager det en gang om ugen, oftest i weekenden. Så bruger det lunt til frokost på dagen, Uhm!
et lille tip er at lade det køle helt af, skære i skiver og fryse ned. Så kan du altid tage det antal skiver op som appetitten kræver. Du undgår spild i form af tørt eller muggent brød. Jeg luner det frosne brød i enten brødrister eller ovn.
Du kan købe de to melmix og loppefrøskallerne via de links du finder i opskriften, de er super nemme at arbejde med.
Vil du gerne pynte brødet kan du pensle det med olie lige inden bagning og drysse med ekstra solsikkekerner eller blå sesam.
Glutenfrit solsikkekernebrød
Ingredienser
- 1 pakke gær
- 600 ml lunkent vand
- 1 spsk loppefrøskaller, fin
- 1 pose TJOIS glutenfri basis melmix
- 1 pose TJOIS mørkt kernebrød melmix
- 50 g solsikkekerner
- 2 g salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt loppefrøskaller, basismel og mørkt kernebrød melmix og rør straks rundt
- Tilsæt salt og solsikkekerner
- Kom i en smurt rugbrødsform (min. 2,5 L) og lad hæve i 15-20 min
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
- Bag brødet midt i ovnen i 55-60 minutter
- Tag brødet ud af formen og lad afkøle på en bagerist
Der er endnu ingen kommentarer.