Glutenfri kirsebærmuffins med hvid chokolade

Denne opskrift på glutenfri kirsebærmuffins er ganske enkel men smager virkelig godt. Det giver en sød og luftig kage, som selv er god på anden dagen hvis den er opbevaret i en lufttæt beholder.

De små glutenfri kirsebærmuffins er super simple at lave og kræver ikke mange specielleingredienser. Du kan bruge opskriften som en grundopskrift og skifte kirsebærrene ud med blåbær, hindbær eller hvad du ellers måtte ønske.

De kan godt fryses og jeg vil anbefale blot at give dem nogle få minutter i microovnen inden servering når de tøes op.

Ingredienser – Glutenfri kirsebærmuffins med hvid chokolade (15 stk)

2 æg
175 g sukker
80 g blødt smør
1,5 dl sødmælk
50 g fuldkornsrismel
20 g majsmel (kan erstattes af en lys basismel)
100 g TJOIS basismel (Kan købes her)
1 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade uden gluten (Jeg bruger altid den fra ODENSE)
200 g kirsebær, udstenet

  • Hak kirsebærene groft
  • Opvarm ovnen på 190 grader varmluft
  • Pisk æg og sukker let og luftigt
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk til det er fingervarmt
  • Tilsæt dejen
  • Bland alle de tørre ingredienser i dejen og rør det ind i dejen
  • Hak den hvide chokolade og tilsæt dejen ved at røre det forsigtigt i dejen så luften ikke slåes ud af den
  • Kom dejen i muffinsforme og fordel kirsebærstykkerne i formene
  • Bag i 15-20 minutter

Alle meltyper kan købes på min webshop www.shop.glutenfrimagi.dk.

Glutenfri kirsebærmuffins
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.