Denne opskrift på glutenfri kirsebærmuffins er ganske enkel men smager virkelig godt. Det giver en sød og luftig kage, som selv er god på anden dagen hvis den er opbevaret i en lufttæt beholder.
De små glutenfri kirsebærmuffins er super simple at lave og kræver ikke mange specielleingredienser. Du kan bruge opskriften som en grundopskrift og skifte kirsebærrene ud med blåbær, hindbær eller hvad du ellers måtte ønske.
De kan godt fryses og jeg vil anbefale blot at give dem nogle få minutter i microovnen inden servering når de tøes op.
Alle meltyper kan købes via links i opskriften.
Glutenfri kirsebærmuffins med hvid chokolade
Ingredienser
- 2 æg
- 175 g sukker
- 80 g blødt smør
- 1½ dl sødmælk
- 50 g fuldkornsrismel
- 20 g majsmel (kan erstattes af en lys basismel)
- 100 g TJOIS glutenfri basis melmix
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvid chokolade uden gluten
- 200 g kirsebær, udstenet
Sådan gør du
- Hak kirsebærene groft
- Opvarm ovnen på 190 grader varmluft
- Pisk æg og sukker let og luftigt
- Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk til det er fingervarmt og rør det i dejen
- Bland alle de tørre ingredienser i dejen og rør det ind i dejen
- Hak den hvide chokolade og tilsæt dejen ved at røre det forsigtigt i dejen så luften ikke slåes ud af den
- Kom dejen i muffinsforme og fordel kirsebærstykkerne i formene
- Bag i 15-20 minutter
Der er endnu ingen kommentarer.