Triple chocolate chip cookies

Glutenfri cookies

En af de bloggere, jeg selv følger, er copenhagencakes. Hun laver simpelthen så mange fine kager og jeg finder meget inspiration hos hende i ingredienser og smagsvarianter. Så da jeg så, at hun havde en opskrift på triple chocolate chip cookies, hvor der ikke skulle bruges ret meget mel, lod jeg den være inspiration for dagens bagning. Hun bager desværre ikke glutenfrit, så jeg har brugt hendes opskrift til springbræt for denne glutenfri triple chocolate chip cookie. Jeg synes dog, der manglede lidt nøddesmag i hendes opskrift, så derfor tænkte jeg, mandelmel kunne være en god erstatning for lidt af hvedemelet.

Jeg har brugt chokolade fra Odense Marcipan, da den simpelthen er så let at håndtere, smager fantastisk og er uden gluten. Det fantastiske ved denne opskrift er, at man skal bruge rigtig meget af det. Chokoladen, altså.

De smager virkelig godt og lykkedes fuldstændigt uden nogle problemer, så det er en opskrift, jeg er sikker på, jeg kommer til at lave mange gange i fremtiden.

De er meget porøse lige når du kommer ud af ovnen. Så jeg lod dem først køle lidt af på bagepladen og rykkede dem så efter 10min over på en rist hvor de kølede resten af tiden. De første bagte jeg kun i 8min og det var slet ikke nok.

Triple chocolate chip cookies

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Jul, Søde sager
Antal 25 stk.

Ingredienser
  

  • 120 g smør
  • 30 g kokosolie
  • 1 ½ dl brun farin
  • ½ tsk. salt
  • 1 ½ tsk. natron
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 ½ dl glutenfri havregryn
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1 ½ dl mandelmel
  • ½ dl kokosfibre
  • 1 tsk. loppefrøskaller, fin
  • 100 g mørk chokolade, uden gluten
  • 100 g lys mælkechokolade, uden gluten
  • 100 g hvid chokolade, uden gluten

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Hak chokoladen groft
  • Pisk smør og kokosolie sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt brun farin, natron og salt og pisk igen grundigt sammen.
  • Tilsæt æg og vanilje og pisk i omkring 1-2 minutter.
  • Tilsæt kartoffelmel, mandelmel, kokosfibre og loppefrøskaller og pisk til det har dej-konsistens.
  • Tilsæt chokoladen og vend det i dejen så det bliver godt fordelt.
  • Placer med en ske klatter af dej på en bageplade med bagepapir. Jeg brugte ca en halv spsk pr klump og det fungerede rigtig godt. Den flyder meget ud i ovnen så sørg for der er god mellemrum mellem.
  • Giv alle et lille blidt tryk.
  • Bag dem i 10 minutter midt i ovnen eller til kanterne får en gylden farve.
Glutenfri cookies
Pernille

, , , ,

2 Responses to Triple chocolate chip cookies

  1. Maria Jespersen 3. juni 2023 at 9:32 #

    Hej
    Er cookies chewy eller knaser de
    Og vil man .evt lave dem så de er lidt seje at tygge i

    • Pernille 8. juni 2023 at 10:40 #

      Hej Maria
      Det kan godt afhænge af hvilken mel du bruger. Men jeg synes de kan kaldes let chewy 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.