Cremet kylling i kokos

Kyllingeret

Det er bare en helt vildt lækker ret og jeg spiser den alle tider på året. Den er dejlig cremet og smager skønt. Da man kan tilsætte forskellige grøntsager efter behag, bliver man aldrig træt af den, da den aldrig er helt det samme.

Som I kan se på billedet, er det bomben at toppe det med peanuts. Det giver en god smag, og er bare generelt altid lækkert.

Da jeg lige for tiden er i gang med en paleo-agtig diæt, spiser jeg det med blomkålsris. Det mætter dejlig meget og man sparer en del kalorier ved ikke at få ris til. Det kan generelt stærkt anbefales som tilbehør i stedet for ris. Jeg er ret stor fan.

Da jeg de første mange gange ikke forstod, hvordan man laver blomkålsris, på trods af det nok er det letteste i hele verden, så tænker jeg, I måske også kunne bruge en lille guide. Den kommer i hvert fald her.

Cremet kylling i kokos

Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 2 tsk. glutenfri karry
  • 1 spsk. olie eller kokosolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 1 pose snackærter
  • 10 babymajs
  • 1 rød peber
  • 50 g grønne bønner
  • 1 ds kokosmælk
  • 250 ml fløde
  • salt & peber
  • 75 g peanuts

Blomkålsris

  • 1 blomkål

Sådan gør du
 

  • Snit kylling og grøntsager fint.
  • Opvarm en pande og strø karryen i et jævnt lag, lad den blive varmet godt igennem til den dufter kraftigt, ca. 1 min.
  • Hæld olien over karryen på panden.
  • Svits nu løg og hvidløg deri til det bliver godt gyldent.
  • Tilsæt kylling og steg det færdigt.
  • Tilsæt nu alle de finthakkede grøntsager og lad dem varme godt igennem, ca. 5 min på jævn varme.
  • Tilsæt kokosmælk og fløde og lad det simre i omkring 15-20 minutter så det bliver tykt og lækkert. Ønsker man en laktosefri udgave kan man sagtens undlade fløden og bare bruge kokosmælk. I så fald ville jeg nok bruge 2 ds kokosmælk.
  • Smag til med salt og peber og server med hakkede peanuts.

Blomkålsris

  • Kog ca. 1 l vand i en gryde med 1 tsk salt.
  • Snit blomkåls hovedet meget fint eller riv det på et rivejern.
  • Når vandet koger tilsættes blomkålen og der slukkes for varmen.
  • Lad det stå 5min og hæld derefter vandet fra.
Pernille

, , , ,

3 Responses to Cremet kylling i kokos

  1. Kristine 21. oktober 2014 at 16:46 #

    Hej Pernille 🙂
    Du kan også svitse blomkåls risene i lidt olie og tilsættes din yndlings krydderi – det smager virkelig også godt 🙂

    Du deler nogle super lækre opskrifter 🙂 Har lige handlet ind til at bage din boller 🙂

    Hilsen Kristine (Cecilies kusine)

    • Pernille 21. oktober 2014 at 16:52 #

      Hej Kristine 🙂
      Tusind tak for dit tip – det har jeg endnu ikke prøvet. Det vil jeg bestemt prøve en dag 🙂
      Held og lykke med bollerne – de er bare gode 🙂

  2. Elin 22. oktober 2014 at 16:45 #

    Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.