
Forleden kom min kæreste med den geniale idé, at vi skulle forsøge os med en glutenfri udgave af Chili Cheese Tops. Udover enkelte gange på vej hjem fra byture, har jeg aldrig rigtig gjort det i den lille gyldne chili cheese top. Men jeg er til gengæld altid frisk på en udfordring, og selv om jeg måske ikke selv er den største fan, tænkte jeg, at der muligvis var en del af jer derude, som går og savner en glutenfri chili cheese top i ny og næ.
Så vi har været i køkkenet for at eksperimentere her til aften. Og noget der kom bag på mig er, at jeg nu virkelig godt kan lide chili cheese tops. Hjemmelavede chili cheese tops 1 – McD chili cheese tops 0! Disse er ikke helt så fedtede og osten løber ikke i samme omfang som i den glutenfyldte slags, men gode, det var de.

Glutenfri chili cheese tops
Ingredienser
- ⅓ squash
- 1 løg
- 1 spsk. loppefrøskaller, fin
- 2 æg
- 3 spsk. syltede jalapeños
- 150 g revet cheddar
- 100 g revet mozarella
- 6 spsk. glutenfri rasp
- Salt peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Snit squash, løg og jalapeños rigtig fint.
- Svits det på panden i en lille smule olie og hæld det derefter over i en skål.
- I skålen med grøntsagerne blandes nu 1 æg, ost og loppefrøskaller.
- Rør godt rundt og lad blandingen hvile på køl i ca. 30 min.
- Form herefter dejen til små kugler af ca. 3,5 cm str.
- Vend dem i det sidste æg og derefter glutenfri rasp.
- Jeg testede to former for tilberedning af de små glutenfri chili cheese tops. Er man ikke så fedtforskrækket kan de steges i en dyb pande eller gryde med ca. 1/2 l olie. Er man til den sundere udgave, blev de også ganske fine ved at blive bagt i ovnen i ca. 20 min ved 225 grader. Steges de på panden, skal de ikke have alt for hård varme, olien skal kun lige boble, ellers smelter osten, inden de bliver for mørke og smager brændt.

Hej Pernille, jeg glæder mig til at gå på opdagelse i dine opskrifter! På min arbejdsplads, Nordfyns Ungdomscenter for unge med særlige behov, får vi sandsynligvis en ny beboer med glutenallergi. Så er det godt at være forberedt, og de opskrifter jeg har set indtil nu, ser bestemt lækre og indbydende ud! Så tak for at du deler.
Hej Helle. Jeg er glad for at høre du kan finde inspiration på bloggen. Har du nogle spørgsmål så skriv endelig herinde, så skal jeg forsøge at svare, så godt jeg kan 🙂
/ Pernille
Hej Pernille. Jeg har en teenager med cøliaki, som i den grad savner chilli cheese tops så jeg er jo glad for at finde denne opskrift 😀 Har dog lige et spørgsmål…..squash?! Hvad er deres funktion?
Spørger fordi jeg ikke kan se meningen med det 😉 jeg laver dem jo uanset hvad men undrer mig bare. Hilsen Vibeke
Hej Vibeke. Det er dejligt du kan få gavn af min opskrift 🙂 Squash er med til at give en god smag, bedre konsistens samt tilfører lidt fugt til massen 🙂 Håber mit svar giver mening 🙂
Hej igen 🙂 Så fik jeg afprøvet opskriften. Selve topps´ne blev rigtig flotte og kuglerunde, og beholdt formen i ovnen. Desværre flød al ostemassen ud 🙁 lidt underligt når nu formen holdt. Så det blev en bradepande med tomme ostehylstre. Ungerne spiste dem dog alligevel, også massen der var flydt ud og blevet knasende. Og meldingen var at smagen var som de huskede. Jeg må på den igen og se om jeg kan gøre det bedre anden eller tredie gang 😉
Hej Vibeke, det lyder godt nok mærkeligt. Det har jeg ikke selv prøvet. Måske det kan hjælpe at skrue lidt ned for varmen, ikke alle ovne bager ens 🙂 Men jeg er glad for at smagen var på plads. Så skal formen nok være der næste gang! 🙂
Nå men så fik jeg prøvet at stege dem i olie…….og denne gang lykkedes det. Perfekte runde og sprøde 😀 Ærgeligt at jeg ikke kan dele et billede af dem her, for de er lige til et ugeblad 😉
Hej Vibeke. Det er jeg glad for at høre! 🙂 Dejligt det kunne lykkes for dig 🙂
Hej og tak for en SUPER FIN hjemmeside – der er virkelig mange lækre ting herinde, og FEDT med dine opslagsværk!
Har lige et spørgsmål til denne opskrift (som faktisk er i ovnen lige nu). Og det er, om du synes de er bedre stegt end i ovnen? Jeg læste det nemlig først som om at du synes de var lige gode om de var stegt eller varmet i ovn – bortset fra det med samvittigheden. Men nu jeg selv har dem i ovnen og kan se, at de ikke blir helt så fine som dine på billedet, læser jeg det pludselig som, at du synes den eneste gode ting ved at lave dem i ovnen er samvittigheden… Hmm.. Nu er mine jo altså i ovnen, men til en anden gang vil jeg gerne vide, hvad du synes er bedst
Hov fik lige sendt for tidligt 😉 lyder som om jeg var lidt sur til sidst i sætningen. Det var jeg overhovedet ik (tværtimod, havde faktisjk lavet en smiley men den forsvandt..) 😉
Nå men ville også bare lige sige TAK for en fin side igen 🙂
Kh Janni
Hej Janni. Tusind tak for de søde ord om bloggen – det varmer så dejligt 🙂
Jeg synes ikke selv der var den store forskel på om man bagte dem i ovnen eller stegte dem i olie på panden. Min kæreste kunne dog helt klart bedst lidt de sprøde stegt i olie, han synes de smagte “mest rigtigt” 🙂 Så det er nok en smagssag – de bliver lidt sprødere af at blive stegt, hvilket helt naturligt kommer af olien. Jeg er spændt på at høre hvad du synes om dem bagt i ovnen? 🙂
Hej Pernille,
Tak for gode opskrifter!
Jeg fulgte til punkt og prikke din opskrift på Chili cheese tops og fik desværre nogle sjove små “kager” ud af det…. Jeg prøvede at lave dem i ovnen, men det var ikke et hit.
Takker dog for input 🙂
Hej
Kan se at alle andre indlæg er flere år gamle, så ved ikke, om du ser denne kommentar, men nu prøver jeg alligevel.
Jeg er ikke glad for jalapenos eller friske chilier i det hele taget – tror du, jeg bare kan komme noget chilisovs i??
Mvh Inger Sørensen
Hej Inger
Tusind tak for din kommentar, grundet sygdom har der ikke været nye opskrifter på bloggen længe. Men nu er jeg klar til at hjælpe, ved ikke om du har forsøgt med chilisovs? Men det tror jeg bestemt at man kan, dog afhænger mængden nok af hvilken chilisovs du bruger, så her kan jeg ikke være så behjælpelig.
God dag
Pernille