Jeg har tidligere bragt et indlæg HER med en helt klassisk kødsovs. En ret, som jeg (som så mange andre) tilfældigvis lige får flettet ind i madplanen så ofte jeg kan. Den er billig, let at lave og så sidder det bare i hænderne så hovedet kan holde fri så længe. Den helt klassiske og ret smagsløse kødsovs kan blive kedelig i længden og heldigvis er jeg kæreste med verdens bedste, som i går udfordrede mig lidt i køkkenet og lavede den bedste kødsovs jeg endnu har smagt til dato til mig.
Han har fundet opskriften HER, men har lavet lidt om undervejs, så den passer bedre til vores smag.
Er man til revet parmesan kan man med fordel rive det over retten for at tilføre endnu mere smag.
Jeg synes den smagte så fantastisk og ville gøre sig virkelig godt til et godt glas rødvin. Jeg må sige, at jeg er ret imponeret over hvordan en ret så forholdsvis simpelt kan gå fra kedelig hverdagsret til et ganske godt bud på en god weekend-hygge-ret.
Glutenfri bolognese
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 150 g bacon i tern
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 450 g hakket oksekød
- 135 ml rødvin
- 100 g soltørrede tomater
- 1 ds flåede tomater
- 1 håndfuld frisk Rosmarin/ 1 spsk tørret
- 1 håndfuld frisk oregano/ 1 spsk tørret
- salt & peber
- 300 g pasta
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 180 grader
- Blend/hak fint løg og hvidløg
- Opvarm olien i en gryde og svits løg, bacon og hvidløg heri
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det i gryden
- Tilsæt rosmarin og oregano
- Hæld olien fra de soltørrede tomater og blend dem fint
- Tilsæt de soltørrede tomater til gryden
- Kom nu de flåede tomater og rødvinen i gryden
- Smag til med salt og peber
- Kom bagepapir over gryden så den slutter tæt for luft
- Stil gryden i ovnen i ca. 60 min (vær opmærksom på at gryden ikke skal have håndtag af plastik, eller i så fald være godkendt til den høje varme i ovnen)
- I mens koges pasta eller spaghetti
Der er endnu ingen kommentarer.