Jeg elsker at udforske og udfordre er det selvfølgelig med en ny opskrift hver gang. Denne gang har jeg hos de altid inspirerende Twin-food set, at dadelkuglerne kunne kombineres med peanutbutter. De er helt anderledes i konsistensen end de tidligere versioner på grund af den bløde midte med peanutbutter. Så derfor tænker jeg, at disse også fortjener en plads her på bloggen.
Dadelkugler med crunchy peanutbutter
Ingredienser
- 12 bløde dadler uden sten
- 1 spsk. kokosolie
- 30 g kokosmel
- 30 g mandler
- 2 ½ spsk. kakaopulver
- 3 spsk. crunchy peanutbutter
Sådan gør du
- Form med en tsk ca. 20 små kugler af peanutbutteren.
- Placer dem på et stykke bagepapir eller madpakkepapir og læg dem i fryseren i 10-15 min.
- Imens smeltes kokosolien i en varm gryde, bruger du soltørrede dadler som ofte er lidt hårde i det, kan man med fordel varme dem sammen med olien, så de bliver lidt blødere.
- Kom dadler, kokos, mandler og kakao i en blender eller foodprocessor og blend til det bliver en ensartet masse.
- Tag peanutbutteren ud af fryseren og form med dadelmassen små kugler med omkring 3 cm diameter omkring peanutbutterkuglen.
- Rul dem i lige det du ønsker af topping. Jeg har her brugt mandelmel, kokosmel og kakaopulver.
- Opbevar i køleskabet til de skal serveres.
Sjov idé med peanuts i midten!!
Det må jeg afprøve, når jeg får kastet mig ud i “rigtige” dadelkugler!
Har indtilvidere kun lavet romkugler – men det smager jo også skønt! 🙂
//Line
De smager SÅ godt, Line!
Held & lykke med dem 🙂
Pernille