Det her er næsten en snyder, for det smager så syndigt at man ikke helt kan tro på at det faktisk næringsmæssigt er sundt. Men det indeholder altså en masse sunde og lækre ingredienser som kan give en den gode start på dagen.
Jeg er som I nok ved ude at rejse med job og befinder mig lige nu i Japan, hvilket er spændende og noget jeg nok skal skrive meget mere om når jeg er hjemme igen. Forhåbentlig kan jeg samle nok materiale til en lille rejseguide.
Men mens jeg sidder herude mellem sushi og lange arbejdsdage, så har jeg en lille opskrift som jeg efterhånden har lavet et par gange. Som I nok ved (jf. indlægget HER og HER) så er jeg kæmpe fan af morgenmad som kan tilberedes dagen før. Jeg er mildt sagt ikke det store morgenmenneske og alt der kan spare mig bare et par minutter i de tidlige timer, det er værd at tage med.
Denne opskrift falder i denne kategori og er så let lige at røre sammen, stille på køl og nyde næste morgen. Eventuelt som en to-go på kontoret så den indtages sammen med læsning af dagens første mails.
Ønsker du grøden mere let, kan du tilsætte 0,5 dl ekstra mælk, det er lidt forskelligt om jeg kommer det i eller ej. Spiser jeg det med müsli eller bær tilsætter jeg det ikke. Men skal den ned uden noget, så tilsætter jeg lidt ekstra mælk og chiafrø.
For en laktosefri/vegansk version kan man sagtens udbytte skummetmælk med mandelmælk, det giver en ekstra god smag.
Opskriften er lavet til REMA1000 og kan derfor snart findes på deres glutenfrie opskriftsside lige HER.
Glutenfri kakao-morgengrød
Ingredienser
- ½ banan
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl skummetmælk eller plantemælk
- 1 tsk. usødet kakaopulver eller kakaofiber
- 1 tsk chiafrø
- Friske bær/banan
Sådan gør du
- Mos bananen med en gaffel og kom den i en skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør rundt, til det er samlet til en homogen masse.
- Kom grøden i en lufttæt beholder, sæt låg på og stil den i køleskabet natten over.
- Spis næste morgen med friske bær/banan i skiver
Der er endnu ingen kommentarer.