I biografen glutenfri

Jeg var, for nogle dage siden, i biografen med en veninde fra at se filmen All Inclusive (I øvrigt en hammer sjov film). Det gav mig ideen til at lave et indlæg, som kan inspirere til, hvordan man løser sådan en udfordring som glutenfri.

Jeg har tidligere lavet en guide, som fortæller, hvilket chokolade, som er uden gluten. Den guide finder i HER.

Men ikke alt dette chokolade findes i en biograf og jeg læste et stort fedt skilt i biffen, hvor der stod man venligst ikke måtte medbringe eget mad! Gad vide, om man kan søge om undtagelse som allergiker?!

2015-01-13 18.07.03

Jeg har jo denne måned en ekstra udfordring, da jeg ikke spiser hverken sukker eller stivelse. Det er måske lidt unfair at bringe sådan et indlæg i en måned, hvor jeg har opfordret til at spise sundt. Min veninde og jeg løste den med sunde snacks, som i ser på billedet her. Vi lukkede altså øjnene for deres fine store skilte om medbragt mad.

2015-01-13 18.38.06

Nu har jeg ikke tænkt mig at leve resten af mit liv uden hverken sukker eller stivelse, så jeg vil her lave en liste over de ting, jeg selv plejer at ty til, når jeg skal smovse den i biffen. Det første lange stykke tid med cøliaki, undgik jeg bevist slik-afdelingen, da jeg ikke forventede at finde noget, jeg kunne tåle. Har du samme frygt, så se blot her, der er stadig ting, man kan få, selv om man har cøliaki:

  • Det mest åbenlyse er popcorn – hvilket jeg altid ynder at få i stor stil.
  • Bounty er også altid at finde i en biograf. Den er uden gluten og blandt mine yndlings.
  • Nogle af Toms guldbarer er uden gluten, fx mørk, mælk og nød er ok.
  • Daim findes virkelig mange steder og heldigvis også i biografen.
  • M&M’s fantastisk dejligt slik som også er genialt til en film i biffen.
  • Toms Guldkarameller er også uden gluten.

Listen er altså stadig lang. Så selv om man ikke kan gå amok i bland-selv, fordi de, i hvert fald ikke i Odense, har sat info om produkterne på deres kasser, er der stadig meget at vælge i mellem. Dette er, hvad der er af muligheder blandt udvalget i Odense. Har I nogle bif-guf-favoritter, som I plejer at købe, når I er afsted? Eller smugler I også sundere alternativer med når I skal afsted?

Pernille

, , , , ,

One Response to I biografen glutenfri

  1. Mads Dalgaard 13. januar 2015 at 22:02 #

    Der er rigtigt mange biografer i København, hvor de er begyndt at beskrive allergener i bland selv slikket, men desværre har de ikke overvejet, at køberne bruger samme ske i alle kasser, så indholdet bliver blandet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.