Når der ikke rigtig er lyst til at lege i køkkenet (og ja, de dage har man også, når man har en blog om mad) så har vi altid en ret, som er bullet proof, nemlig æggekage. Det er ret simpelt, da vi altid har æg i køleskabet og dernæst følger så bare, at tømme alt det ud, som trænger til at blive spist, eller bare er lækkert. Desuden er det en dejlig og naturlig glutenfri ret.
I dag var det dog lige ved at gå for vidt, da en mango kom med ud af køleskabet, den røg dog hurtigt ind igen. Men ellers, så er det bare om at bruge fantasien lige så meget, man overhovedet kan. Og da jeg også er ret meget imod at smide mad ud, jamen så er en æggekage altid god til at hjælpe med at få brugt det forskellige inden, det bliver dårligt.
Det er en ret, som passer perfekt ind i en sund januar, og så mætter det simpelthen på sådan en dejlig måde. Man er mæt uden at føle sig om en ballonskinke i for stramt hylster. Er man ikke med på en januar uden sukker, så kan man sagtens spise lidt ketchup til, det gør kun retten mere autentisk.
Æggekage af alt godt fra køleskabet
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 lille chili
- 2 pølser, uden gluten
- ½ tsk. karry, uden gluten
- 1 pk. bacon
Sådan gør du
- Pisk æggene let sammen.
- Skær alle grøntsagerne fint og hæld det sammen med æggene.
- Steg det på panden i en god klat smør. Det er lettest i en pande med høje kanter og under låg.
- Steg bacon i ovnen og smid det på toppen, når æggekagen er færdig.
Hei Pernille.
Ca. hvor mange ægg brukte du? Og har du ost på toppen?
Mvh Marianne 🙂
Hej Marianne
Det afhænger lidt af hvor meget fyld du har. Men 5-7 æg 🙂 Og jeg topper altid med revet mozzarella 🙂
God dag 🙂
Pernille