Glutenfri chokolade – en guide

TomsSom i nok vil finde ud af, er jeg en kæmpe chokolade-elsker. En af de ting jeg kunne græde snot over, da jeg fik konstateret glutenallergi – ud over at fadøl nu var nogo – var Marabou! Jeg spiste stort set ikke andet, når der skulle chokolade på bordet. Og hvad gør man så når det er propfyldt med gluten? Ja, så må man jo gå strategisk til værks og undersøge markedet. Og sikke en fornøjelse. Jeg har forsøgt, at samle en lille oversigt over det “almindelige” chokolade som jeg har fundet uden gluten.

Bounty – Er lavet uden gluten og rigtig god til en lille snack.

Daim – Er glutenfri og jeg bruger det ofte til desserter eller blandet i vaniljeis. Der findes dog nu en glutenfri Daimis også.

Galle & Jessen Pålægschokolade – Er glutenfri både i lys og mørk udgave.

M&M’s – Både den med peanuts og ren chokolade er glutenfri.

Odense Marcipan chokolade – Når jeg bager eller laver chokolade bruger jeg altid blokkene fra Odense Marcipan. De smager dødgodt og er uden gluten.

Summerbird – Rigtig mange ting fra Summerbird er glutenfrit. Efter de er gået “Organic”, har jeg endnu ikke kunne finde et eneste produkt, som ikke er glutenfri.

Toblerone – Jeg hører ofte denne fætter kalde på mig når jeg går gennem supermarkedet. Det fede er at alle Toblerone varianterne er glutenfri.

Tofiffee – Er glutenfri og er let at få fat i.

Toms – De fleste af deres guldbarer kan jeg spise uden problemer – men i skal gå uden om dem med knas. Den mørke kan sagtens bruges til bagværk. Ligeledes er deres guldkarameller også glutenfri.

Økologisk chokolade – Der findes heldigvis også mange forskellige glutenfri chokolader hvis man kigger til økologi. Desværre, er det bare virkelig dyrt.

Jeg vil arbejde på at udbygge listen. Måske den næste oversigt skal gå på slik? Eller er der andet hvor i virkelig mangler et overblik?

Its perfect time to make some plans for the future and its time to be happy with

 • my website
 • . Share to the accused will be cooper

 • site
 • viagra work faster, commonly referred to as the “little blue pill” was the first erectile dysfunction medication to be approved by the US. But the man could have a child until 65, she often sleeps in the guest bedroom because her husband

 • discover this
 • Other potential natural treatments

 • visite site
 • The Food and Drug Administration (FDA) approved

 • content
 • it has generated at least $17 billion in the U.S.

  Pernille H Petersen

  , ,

  10 Responses to Glutenfri chokolade – en guide

  1. Hanne Zeuthen 16. oktober 2014 at 21:48 #

   Hej Pernille
   Sikke en flot blog du har lavet, den vil jeg bestemt følge 🙂
   Det er altså ikke alt chokolade fra Marabou der er gluten i, så du kan roligt spise det uden kiks, kage, knas og lignende 😉 Men hvis det var dem du var vild med, så er det selvfølgelig ærgerligt.
   Hilsen fra Hanne

   • Pernille 17. oktober 2014 at 8:55 #

    Hej Hanne
    Tusind tak for de søde ord, jeg er glad for du vil følge med 🙂
    Mht Marabou, så står der på pakken at det indeholder spor af gluten. Jeg er meget sensitiv, og jeg holder mig 100% fra risikoen for at få en reaktion, og vil også til hver en tid råde folk til det samme 🙂 Nogle gange hvis mægderne er små nok, kan man nemlig godt beskadige tarmen med gluten, uden man mærker det.
    Det er derfor jeg skriver som jeg gør 🙂
    Varme hilsner Pernille

  2. Rikkemaiah 28. november 2014 at 9:02 #

   Hej
   Tak for en rigtig inspirerende blog med gode opskrifter.
   Ang. chokolade så synes jeg, at der er mange flere mærker, der er glutenfri. Jeg handler tit i min lokale helsekost (Ren Kost i Jægergårdsgade, Aarhus) og her har de et stort udvalg af økologisk, biodynamiske chokolader. En del af dem er ren mørk chokolade uden ret meget andet end sukker tilsat (man kan også købe Stevia chokolade her). Jeg kan ikke huske mærkerne, men tror de er udenlandske. Tyske og belgiske. Så jeg synes ikke, det er svært at finde glutenfri chokolade.

   Det er for øvrigt tit at der står, at noget kan indeholde spor af gluten (eller nødder fx) og når der står SPOR er det ikke fordi der kan være gluten i produktet men fordi produktet er lavet i en hal/et rum/et bord, hvor der OGSÅ bliver behandlet glutenholdige varer. Også derfor at man skal købe glutenfri havregryn, selvom havre i sig selv ikke indeholder gluten, men fordi havregryn ofte laves på maskiner hvor der også laves noget mel el andet med gluten. Glutenfri havregryn er med garanti lavet på helt rene maskiner og steder. Men hvis man er decideret glutenallergiker (får meget voldsomme reaktioner ved bittesmå spor) så skal man selvfølgelig holde sig helt fra det. Jeg er så kun glutensensitiv og reagerer ikke, hvis der står “kan indeholde spor af gluten”.
   Nå, det var bare min erfaring, hvis nogen kan bruge det.
   Hilsen Rikkemaiah

   • Pernille 30. november 2014 at 20:15 #

    Hej Rikkemaiah
    Tusind tak for de søde ord 🙂
    Jeg har også selv tidligere købt chokolade af andre mærker end disse. Jeg husker bare heller ikke navnet 🙁 Så hvis du en dag kommer forbi og ser hvad det er mærkerne hedder, så skriv det endelig herinde. Så skriver jeg dem gerne på listen 🙂
    Jeg er selv ret sensitiv og reagerer nogle gang hvis der er mærkeret med “spor af”. Derfor holder jeg mig helt fra det. Derfor spiser jeg glutenfri havregryn i små mængder 🙂 Min mave er ikke så stor fan af dem i store mængder nemlig.
    // Pernille

  3. Michelle 26. august 2015 at 15:18 #

   Hej Pernille!
   Sikke en fin blok du har lavet, og hvor er det fedt at der er folk som dig, der tager sig tid til at hjælpe andre! Jeg er blevet en af de trofaste følgere efter jeg opdagede din blok 🙂

   Jeg har lige en lille kommentar til din liste. Det kunne være rigtig fedt, hvis du vil lave en liste over slik der er glutenfri. Jeg lever naturlig glutenfri, og det er ikke rigtig lykkedes mig endnu at finde noget slik jeg må spise. Så hvis du kender til nogle mærker, så vil jeg personligt have stor glæde af det 🙂

   Mvh Michelle

  4. Gitte Andersen 12. maj 2017 at 16:16 #

   Hej Pernille
   Meget inspirerende blog. Dejligt med links og forslag. Jeg har dog en lille kommentar, hvis man reagerer på spor af gluten, som jeg og mange andre, holder listen herover ikke. Der er glukosesirup og/eller maltodextrin i mange chokolade og sliktyper, der kan være udvundet på hvede, herunder Daim, guldkarameller og mange andre lækkerier. Mørk og mælkechokolade fra Toblerone er ok, men ikke hvid Toblerone desværre. Nogle af Tom’s chokolader (små aflange æsker) med lyse og mørke chokoladekringer + dem med lys og mørk og nødder er okay. Toms Guldbarre mælk, mælk m. nødder og mørk er også ok. Jeg tror det er fordi disse typer er lavet på meget gamle opskrifter, der ikke er ændret, fra dengang man brugte sukker i stedet for glukose og alt muligt andet. Mht. slik er det straks meget vanskeligere at få noget naturlig fri for gluten. Der findes dog et mærke der hedder Bio Organic Candy Tree, hvor man i Kiwi kan købe lakrids og røde snørrer, der er naturlig fri for gluten. Googler man mærket, er der et større udvalg af lignende sliktyper, som man kan købe på nettet. Mvh èn der blev mere og mere syg af at spise ting med spor af gluten sv. til EU’s lovgivning om at der må være op til 20 ppm Gluten i varer under den misvisende betegnelse Glutenfri.

   • Pernille 15. maj 2017 at 16:41 #

    Hej Gitte 🙂 Tusind tak for din besked, dejligt med ekstra inputs til mine indlæg 🙂

  5. Henriette 19. september 2017 at 7:46 #

   Hej,

   Jeg bruger Callebeut chokolade som er glutenfrit, i modsætningen til Valhrona. Det fungerer super godt når det skal være ekstra lækkert. Det er både den mørke, lyse og den hvide der er uden gluten!

   • Pernille 1. oktober 2017 at 2:13 #

    Hej Henritte, det kender jeg ikke. Det vil jeg ud på jagt efter 🙂 Jeg mangler nemlig ofte en god kvalitetschokolade 🙂

  6. Anni Rasmussen 19. december 2017 at 18:24 #

   Hej Pernille

   Tak for det store arbejde du lægger i at `”rede” alle os der ikke tåler gluten og baner vejen til alle godterne=D

   De bedste hilsner

   Anni Rasmussen

   Rigtig god jul & godt nytår

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.