Når man har cøliaki eller overfølsomhed overfor gluten, så finder man ud af, hvor meget man kan savne forskellige madvarer. En af dem jeg selv kan savne er en fiskefilet, derfor gav jeg mig ud i selv at prøve at lave dem. Det er med et resultat, der er meget bedre end dem man kan købe på frost fyldt med gluten.
Der findes rigtig mange forskellige slags glutenfri rasp, hvilket er med til at gøre det lidt lettere at skulle panere ting selv. Personligt synes jeg, den rasp som kommer fra Rema1000, smager mest som almindelig rasp og er lettest at arbejde med.
De smager altså bedst hvis de ryger i en friture, men da jeg ikke selv har sådan en og kun ind i mellem låner mine forældres, så oftest laver jeg dem på panden. Det smager bestemt også ret så fantastisk og egner sig virkelig godt til denne julefrokosttid.
Glutenfri Fiskefilet
Ingredienser
- 4 rødspættefileter
- 1 ½ dl mælk
- 1 dl glutenfri mel
- 1 æg
- 1 dl. glutenfri rasp
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Find fire tallerkener og fyld en med mælk, en med glutenfri mel, en med æg og en med rasp og salt.
- Rør godt rundt i ægget med en gaffel til det er sammenhængende og blommen er rørt ud.
- Bland rasp og salt.
- Tag en fiskefilet ad gangen og placer den i tallerkenen med mælk, sørg for det kommer på begge sider og over hele fisken.
- Flyt den til tallerkenen med mel og dæk hele fisken i mel.
- Herefter flyttes den til tallerkenen med æg, hvor proceduren gentages.
- Til sidst vendes fiskefileten i rasp.
- Steg dem i en friture gryde i ca. 6-8 min. Eller steg dem på en pande med rigeligt smør i ca. 5-8 min på hver side eller til raspen er gylden.
Virkelig genial opskrift og metode, til at kunne lave de bedste glutenfri fiskefilet 🙂