Ris ala mande er endnu en ting som er naturligt fri for gluten, når man laver det selv. Jeg er ikke stødt på kirsebærsovs med gluten, men jeg har læst, at hvis man laver den selv, skal den jævnes med mel. Derfor kan jeg kun opfordre til lige at læse godt og grundigt på dem. Vi brugte den fra Den gamle fabrik og den er i hvert fald glutenfri. På de fleste står der, at de er tilsat modificeret stivelse, hvilket oftest er lavet af majsmel. Skulle det være lavet af hvede, skal det fremgå, at det indeholder gluten.
Risalamande
Ingredienser
- 1 L sødmælk
- 2,5 dl grødris
- 2 vanillestænger
- 100 g smuttede, hakkede mandler
- ½ dl sukker
- ½ L piskefløde
Sådan gør du
- Kog mælk og ris til grød ved svag varme og under omrøring. Lad de flækkede vanillestænger koge med, så de udnyttes optimalt.
- Tilsæt de hakkede mandler og sukker, når grøden er kogt men stadig lun.
- Pisk fløden til skum og vend den i grøden, når grøden er HELT kold
Vil bare lige tilføje at isis kirsebærsauce er glutenfri 😉