En skøn kombination af marcipan og nougat, som helt klassiske konfekt, men på en pæn måde. Det kan være, at det er noget af det, jeg skal servere for nogle af mine gæster, det var i hvert fald let at lave og smagte skønt.
En sikker ting med disse små, skønne marcipan- og nougatdrømme er, at hvis de ikke bliver sat på kaffebordet på lørdag, så skal de helt sikkert laves igen senere, når julemåneden er godt i gang. Det smager skønt og er ret så simpelt at lave.
Marcipan og nougatdrøm
Udstyr
- 1 fad ca. 15×15
Ingredienser
- 80 g mandler
- 160 g nougat
- 270 g marcipan, uden gluten
- 100 g mørk chokolade 55%, uden gluten
Sådan gør du
- Smelt nougaten over et vandbad.
- Smut imens mandlerne ved at lægge dem i blød i kogende vand og derefter pille skrællen af.
- Hak mandlerne fint.
- Når nougaten er smeltet blandes det med mandlerne. OBS gem en lille håndfuld mandelstykker til at pynte med på toppen.
- Hæld nougat og mandelblandingen over i et lille fad beklædt med bagepapir. Jeg brugte et fad med målene 15×15 cm.
- Rul marcipanen ud til det har en jævn tykkelse med størrelsen på dit fad.
- Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad og tilsæt herefter den sidste 1/3 og lad det smelte sig selv.
- Fordel det i et jævnt lag over marcipanlaget og drys med resten af de hakkede mandler. Lad chokoladen størkne.
- Skær ud i mundrette bidder.
- Lad konfekten stå på køl i en lufttætbeholder til den skal serveres.
Der er endnu ingen kommentarer.