Jeg har de seneste dage haft nogle rigtig lange og travle arbejdsdage. Og hverken i dag og i morgen bliver anderledes. Jeg har derfor her til morgen været fornuftig og forberedt mig på dagene, som jeg går i møde med glutenfri müsliboller. Jeg er desværre ret slem til helt at undlade at spise, når jeg er ude til møder eller andet, hvor jeg ikke lige kan finde mad, som jeg er sikker på er glutenfrit. Det er en umådelig dum ting, da ens energiniveau absolut ikke holder til en hel dag, hvor man forventes klar i hovedet, hvis man ikke får mad undervejs. Nu skal det ikke lyde som en spiseforstyrrelse, det kan jeg vidst ikke klantres for, jeg spiser normalt, det jeg bør og lidt til. Hvilket vidst også kan ses på sidebenene 😉 Men jeg er simpelthen så bange for at spise noget forkert og derefter at blive dårlig, når jeg er på farten. Måske nogle af jer kender følelsen?
Efter nogle år med cøliaki har jeg heldigvis lært af mine fejl, jeg prøver derfor at forberede mig bedst muligt, når jeg ved, jeg har en travl periode. Her til morgen begav jeg mig ud i et lille forsøg. Jeg har trængt til små mellemmåltider de seneste dage, da dagens program har tæret godt på kræfterne. Og jeg tænkte, en form for glutenfri müslibar konverteret til glutenfri müsliboller, måtte være en lækker ting at have med sig.
Jeg bagte kun en enkelt portion, det var lidt et eksperiment. Men de smager simpelthen så godt både lune, men også nu, hvor de er blevet kolde og mere faste. De er dejligt sprøde uden på og bløde inden i. Den perfekte midt-på-dagen-snack eller til pressede situationer, hvor der ikke er andet mad i nærheden. Har man børn med cøliaki, tænker jeg også, de er rigtig gode til en sund snack til madpakken eller, når man skal på udflugt med skole eller børnehave. De kan sagtens bruges som almindelige boller, hvis man er til det. Jeg testede den ene med en skive ost, og det smagte bare lækkert!
Jeg vil helt sikkert lave dem her igen. De kan sagtens fryses, så næste gang bliver det en triple portion, så der er til fryseren også.
Glutenfri müslibolle
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. loppefrøskaller, fin
- 3 æg
- 100 g solsikkekerner
- 100 g hørfrø
- 100 g græskarkerner
- 50 g mandler
- 2 gulerødder, revet (200 g)
- 50 g mørk chokolade, uden gluten
Sådan gør du
- Riv gulerødderne groft
- Bland æg, olie, salt og husk godt sammen og lad det stå og geletere i 5-10 min.
- Bland resten af ingredienserne i og rør godt rundt til det har en nogenlunde sammenhængende masse.
- Form det til boller eller små klatter med en ske, jeg pressede det lidt ekstra sammen med våde hænder.
- De glutenfri müsliboller bages i ovnen på ca. 180 grader varmluft i 25 min.
Der er endnu ingen kommentarer.