Jeg har fået et helt afhængighedsforhold til de små dadelkugler efter, jeg begyndte at lave disse Ferrero Rocher-lignende kugler, som I finder i indlægget her. Jeg har også set, at der mange steder på nettet dukker nye og spændende opskrifter op på, hvad der skal i og omkring disse sunde dadelkuglesnacks. Jeg mente derfor at for, jeg kunne føle mig som en ægte blogger, skulle jeg også lege med opskrifter og finde min udgave af dadelkugler. Da jeg synes, appelsin tit bliver associeret med jul og konfekt, var det et oplagt sted at starte. Og de her dadelkugler med appelsin er bare gode! Så gode, at der røg et par stykke ned allerede inden jeg fik taget billederne, upsi! Så inden jeg får spist dem alle, skynder jeg mig at skrive dette indlæg og dele opskriften med jer.
Jeg er helt vild med, at de har en svag smag af appelsin, og jeg synes, det smager rigtig jul’et. Det er let at lave, det er en sund snack og dejligt at have stående til, når eftermiddagssulten melder sig. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg eksperimentere med små dadel-lækkerier.
Dadelkugler med appelsin
Ingredienser
- 12 bløde dadler uden sten
- 1 spsk. kokosolie
- 30 g kokosmel
- 30 g mandler
- 2 spsk. kakaopulver
- 2-3 spsk. frisk appelsinsaft
Sådan gør du
- Smelt kokosolien i en varm gryde.
- Kom dadler, kokos, mandler, kakao og appelsinsaft i en blender eller foodprocessor og blend til det bliver en ensartet masse.
- Tril små kugler på omkring 3 cm i diameter.
- Rul dem i lige det du ønsker af topping. Jeg har her brugt frysetørret hindbær, kokosmel og kakaopulver.
- Opbevar i køleskabet i lufttætbeholder til de skal serveres.
Der er endnu ingen kommentarer.