Jeg har de seneste dage haft en ustyrlig trang til burgers. Og i dag er absolut ikke anderledes. Jeg skal dog ud at spise ved mine bedsteforældre i aften, så burgeren må jeg endnu en gang gemme til en anden dag. Men derfor skal i ikke snydes for min ynglingsudgave af en glutenfri burger på den sunde måde.
Inden jeg smagte denne selleriburger, var jeg af den indstilling, at knoldselleri absolut ikke var noget for mig. Men besværet ved, at jeg først skulle i sving med at bage mine egne burgerboller, før jeg kunne sætte tænderne i den, var så uoverskuelig en tanke, at jeg ofte droppede at lave glutenfri burgers. Så endelig gav jeg dem en chance og oh my! Ved at give selleriskiverne en tur i ovnen, får de en sød smag, som ikke er en typisk sellerismag. Så tror du også, at du er en af dem, som ikke er selleri-fan, så lov mig du vil give det en chance, før du kasserer ideen om selleriburgers.
Denne her er en klassisk burger, sådan som jeg oftest laver den. Men giv den endelig gas med fyldet. Jeg synes selv, at guacamole er fantastisk i kombinationen med selleriburgeren. Det er derfor oftest denne som bruges som dressing sammen med Heinz mayonaise. Det er virkelig en anbefaling værd! Her ser i min version af en glutenfri burger sammen med græskar on the side. Det er ret relevant på denne årstid og har I mod på det, finder I opskriften på dem her.
Selleriburger
Ingredienser
- 1 knoldselleri af rimelig størrelse
- 2 spsk. olie
Burger tilbehør
- 350 g hakket oksekød
- ost
- 1 pk. bacon i skiver
- salat
- ½ agurk
- 2 tomater
- Guacamole eller anden glutenfri dressing
Sådan gør du
- Skær skrællen af knoldsellerien og skyl det for jord under hanen.
- Skær den derefter i ca. 0,5 cm tykke skiver.
- Steg dem i 5 min på en varm pande med lidt olie.
- Læg dem på en bageplade og bag dem i ca. 20-25 min.
- Brug dem, som man ville bruge en almindelig burgerbolle. Altså én som top og én som bund.
- Ind i mellem fyldes dit ynglingsburgerfyld.
Der er endnu ingen kommentarer.