Græskar on the side

En af denne årstids helt store madtendenser er græskar. Jeg synes, der er græskar i mit TV, i bladene og overalt i supermarkederne. Jeg så forleden på TV2, at der er nogle, som afholder DM i græskar! Ret skørt, men okay, 247,6 (!) kg græskar er da også lidt af en bedrift.

Jeg tror aldrig rigtig, jeg har smagt græskar, før en veninde forleden introducerede mig til græskarfritter. Da jeg er ret glad for pommes frittes, men ikke så glad for stivelse, og hun med stor overbevisning fik fortalt mig, det var ganske sundt, gav vi os i kast med et forsøg til vores tøse-middag. Det var simpelthen fantastisk! De smagte ikke af pommes frittes, så jeg tænkte, det ville snyde faktisk at kalde dem græskarfritter. Lad mig i stedet introducere græskar on the side – et superlet supplement til en god middag.

Græskar

Ingredienser – Græskar som tilbehør (4 pers)

1 Hokaido græskar
4 fed hvidløg
1 spsk chilipulver
3 spsk olie
Salt & Peber

  • Græskaret skylles og skæres i små stave med skræl.
  • Fordel dem på en bageplade med et stykke bagepapir.
  • Drys med olie, salt, peber og chilie og pres hvidløgene ud over.
  • Bages i forvarmet ovn i ca. 15-20 min ved 200 grader.

De er så gode, at jeg selv har lavet dem efterfølgende flere gange. Jeg kan i hvert fald sige, at de både fungerer som tilbehør til burgers og oksemørbrad.

Er man ikke så meget til at spise græskar, så er græskarsæsonen i stedet en oplagt mulighed til at stikke et lys i kæften på det og skabe en knald hyggelig stemning. Her i ser i vores smukke kreationer, som prydede terassen sidste år.

Græskarhygge2

Pernille H Petersen

, , , , , ,

2 Responses to Græskar on the side

  1. Susanne 21. oktober 2014 at 20:32 #

    Rigtig fin blog Pernille! Glæder mig til at afprøve dine opskrifter. Vil starte med den her med græskar (og næste skal da vist være den med saltede mandler!) 😉 Lige et spørgsmål: Spiser man skrællen eller skærer du den fra efter de er bagt?
    Kh Susanne ( Anes veninde 😉 )

    • Pernille 21. oktober 2014 at 20:46 #

      Hej Susanne. Tak, hvor er du bare sød 🙂
      Man kan sagtens spise skrællen, det skulle være der alt det gode skulle sidde 🙂 Den er lidt hård at skære i, men en skarp kniv gør underværker.
      Og du skal glæde dig til mandlerne! De er super gode 🙂
      Kram Pernille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.