Bryllupskagen – Lidt om processen

Jeg har glædet mig sådan til at påbegynde dette kapitel på bloggen! Jeg startede jo lidt med et kig på første del af bryllupsrejsen HER. Men endelig kan jeg fortælle og inddrage jer i de forskellige mange detaljer fra brylluppet, som af gode grunde ikke kunne fortælles om før. Vi ville jo gerne at gæsterne fik så mange små overraskelser som muligt på dagen, så da nogle læser med herinde, måtte det vente til efter vores store dag.

Vi starter med et indlæg om kagen, jeg går og brygger på et par stykker omkring netop bryllupskagen, men vi starter med et lille sneak-peak mens jeg får lavet de næste indlæg færdige. For den var nemlig så smuk, fantastisk velsmagende og lige som vi drømte om, så jeg kan slet ikke vente med lige at vise den frem.

Som jeg skrev i mit indlæg omkring hvordan man finder en glutenfri bryllupskage, have jeg set sådan en var DYR! Derudover er det en kæmpe tillidssag sådan at finde folk, der skal lave mad på ens store dag, da jeg jo nødigt ville ende med dårlig mave. Så at overlade det til min veninde, Mie, gjorde mig tryg og glad. Det var det helt rigtige valg, for se lige en gang hvor smuk og fin den var. Jeg er så ked af, jeg ikke kan sende et stykke ud til jer allesammen, for den smagte virkelig, virkelig godt. Som i helt fantastisk, de timer hvor receptionen stod på, summede hele salen af kommentarer om hvor godt den smagte, så vores gæster var heldigvis enige!

Vi startede helt tilbage i foråret med at sætte os sammen og snakke om hvordan kagen skulle være, sådan helt overordnet. Skulle den være i lag eller mange små, hvilken smag ville vi gerne have, skulle den være syrlig eller sød, måtte der være knas eller skulle den være fløjelsblød. Vi snakkede om udseende hvor jeg havde fundet forskellige kager på Pinterest, som jeg havde samlet i et board, mangler I inspiration kan I finde det HER.

Vi blev enige om at den skulle være overtrukket med marcipan, da jeg ikke personligt er så glad for fondant. Så vi gik straks ind på Odense Marcipans hjemmeside for at undersøge farver, da jeg gerne ville have den helt hvid. Jeg ved nemlig at deres produkter reagerer jeg ikke på. Så ret hurtigt lagde vi os fast på denne marcipan som overtræk. Dernæst snakkede vi smag og blev enige om det letteste med bunde var at lave fine nøddebunde. Vi ville begge meget gerne ramme en kage der var sød, men med en god syrlighed så den ikke blev for tung og sød. Så vi endte med at beslutte at den skulle indeholde et lag skovbærmousse øverst og et lag hvidchokolademousse nederst.

Dernæst tegnede Mie nogle tegninger af hvordan hun tænkte den kunne se ud. Vi ville nemlig genre have at den var elegant uden at den blev for yndig. Der måtte gerne være blomster men den skulle ikke være “for fin” at se på. Så tegningerne endte med at se sådan her ud.

Jeg fandt inde på Odense marcipanshjemmeside en masse forskellige sjove ting man kunne pynte med. Jeg fandt guldstøv hvilket passede perfekt ind i vores guld-tema til brylluppet generelt. Deruden var der også en masse farver af marcipan man ville kunne bruge til at lave figurer eller andet med. Vi endte dog med at gå med bær og friske blomster.

Chokolade, marcipan og guldstøv er derfor sponsoreret fra Odense marcipan, jeg ved nemlig at det er produkter jeg ikke reagerer på. Men for at være helt sikre på at vi ikke fik uheld og at vi var enige om hvordan kagen skulle være. Så lavede vi for en sikkerhedsskyld en lille prøve-kage nogle uger forinden sådan at vi både var enige om smag og testet at produkterne ikke gav dårlig mave. Det var bade hyggeligt men også rart at vi var helt enige om hvordan tingene skulle være. Lige meget hvordan man får frembragt sin bryllupskage, kan jeg anbefale at få en prøvesmagning. Det giver virkelig ro i hovedet, at man ved det er, som det skal være.

Kagen endte dog med, på en eller anden made, at smage langt bedre og meget mere fantastisk på selve dagen. Og nedenfor kan I se hvor vanvittig smuk den var, det var som at se tegningerne få liv ude I virkeligheden.

Pernille

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.