Hvordan finder man en glutenfri bryllupskage?

Det der bryllup siger I? Jamen, det nærmer sig med hastige skridt og vores planlægning følger trop med mine mange lange to-do-lister. Kjolen er købt, kokken er booket og invitationerne er sendt afsted i sidste uge. Og jeg glæder mig! Sådan helt ned i tæerne meget, men der er stadig lidt tid til endnu og en del flere ting der skal på plads.

For selv om vores planlægning efterhånden begynder at munde ud i noget, som om 4 måneder kan blive til et bryllup, så mangler vi stadig mange ting endnu. En af de ting, som også efterhånden er ved at være på plads er bryllupskagen. En glutenfri bryllupskage for at være præcis.

Det er virkelig en tillidssag det med mad og kage til et bryllup når man har cøliaki, madallergi generelt. Jeg kan ikke forestille mig noget værre, end hvis jeg skulle blive dårlig lige den dag. Tænk at ødelægge sin egen bryllupsdag på dårlig mave, svimmelhed og alt hvad der ellers følger med. Derfor er det et sted hvor vi ligger meget energi for at få det helt som det skal være.

Jeg har brugt uendelig mange timer på at Google nettet tyndt for at finde konditorer eller bagerier, som tilbyder glutenfri bryllupskager. Jeg fandt et par stykker, men jeg fandt også hurtigt ud af at de fleste tager en bondegård pr. kuvert. Da vi bliver et godt stykke over de 70 gæster til festen, så ville det blive dyrt, rigtig dyrt, så jeg begyndte at gå lidt anderledes til værks i min søgen.

Jeg har en rigtig god veninde, som er bedre end de fleste til at bage kager og hun har endda svunget sin magi over flere bryllupskager tidligere. Hun er så dygtig og vi er simpelthen så taknemmelige for at hun gerne vil hjælpe os med at få fremtryllet en kage til vores store dag.

Med hensyn til materialerne, så ved jeg, at jeg ikke reagerer på produkterne fra Odense Marcipan, de har en webshop hvor man også kan købe store mængder af marcipan og chokolade, som privatperson, hvilket er nødvendigt da der jo går meget til sådan en kage. Der er foruden chokolade og marcipan de fineste farver af marcipan og fondant til figurer. Så vi er lige nu i gang med at tænke en masse store planer sammen med min søde veninde omkring hvordan sådan en kage kan se ud og ikke mindst smage, ud fra de ingredienser som jeg stoler på og har testet mange, mange gange!

Pinterest er det mest geniale sted at finde inspiration og jeg har ovenfor samlet et lille board med et udpluk af alle de fine billeder, som jeg selv har gemt til inspiration, er de ikke bare fine?

Er der nogle af jer, som er blevet gift eller planlægger bryllup, der har nogle gode fif til en glutenfri bryllupskage?

Pernille

, , ,

11 Responses to Hvordan finder man en glutenfri bryllupskage?

 1. Merete 16. maj 2017 at 18:26 #

  Hverken min mand eller jeg er de store kagespisere – til gengæld elsker vi ost! Så vi fik kreeret en fire-lags-“kage” bestående af fire forskellige oste, som blev passende pyntet med blomster osv. Den var SÅ smuk! Osteforretningen Producenten i Nørregade i Odense var helt med på legen, og resultatet blev fantastisk. Vi supplerede oste-arrangementet med søde sager i form af profiteroles, dessertchokolade og lignende, så der var noget for enhver smag. Tjek evt. billederne af “kagen” ud på #mj2908 på Instagram eller på Producentens Facebookside ?

  • Pernille 16. maj 2017 at 19:25 #

   Jeg er helt vild med jeres idé 🙂 Det er så personligt og anderledes 🙂

   • Merete 17. maj 2017 at 16:15 #

    Dejligt! Jeg blev faktisk så inspireret af dit indlæg, at jeg har skrevet lidt om ostebryllupskageprojektet på min blog i dag, så hvis du – eller andre – skulle have lyst til at gå videre med idéen, er der yderligere info at hente her: http://snacksized.dk/alternativ-bryllupskage-ost/

    Tillykke med det forestående bryllup 🙂

    • Pernille 29. maj 2017 at 11:54 #

     Hej Merete
     Det er altså bare en god ide, fedt med mere og anderledes inspiration 🙂

 2. Hannah 16. maj 2017 at 19:14 #

  Skal ikke giftes endnu 🙂 men tankerne går da lidt den vej engang imellem. Jeg købte “eventyrlige kager” og har en ide om at bruge de opskrifter til bryllupskage og så på et flot stativ.. ham der har skrevet bogen har også en dejlig cafe hvor man kan bestilles hans kager 🙂

  • Pernille 16. maj 2017 at 19:27 #

   Det lyder også som en god ide 🙂 Jeg kontaktede også selv Liv fra Den Store Bagedyst, man vil jo gerne have noget flot som smager godt, men hun blev for dyr til vores budget 🙂

 3. Frøken Holm 16. maj 2017 at 23:44 #

  Jeg skal giftes til oktober og vi serverer en glutenfri hindbærcheesecake 🙂
  5-6 af dem lavet i springforme og 60 i små, brede men ikke så høje glas.
  Samt pynte dem med hvid chokolade, små kyskager og friske bær 🙂

  • Pernille 29. maj 2017 at 11:55 #

   Uhm cheesecake, det er også en god ide 🙂

 4. Julie 17. maj 2017 at 9:44 #

  Jeg har sendt dig en mail med forslag til hjemmelavet 🙂

  Mvh.
  Julie

 5. Tekla 18. maj 2017 at 8:03 #

  http://glutenfrizone.dk laver kager til konfirmation, så mon ikke hun også er klar på bryllupper. Prismæssigt ved jeg ikke hvor de ligger, men det er i hvert fald en mulighed.

  • Pernille 29. maj 2017 at 11:54 #

   Hej Tekla
   Tusind tak for input 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.