Glutenfri Tiramisu

glutenfri tiramisu

Denne opskrift er på en skøn glutenfri tiramisu serveret i glas. Tiramisu er en skøn italiensk dessert og laves den rigtigt, så får du en skøn dessert hvor den lidt bitre kakao går dejligt sammen med den cremede og fyldige mascaponecreme smager skønt sammen med de kaffedyppede kiks.

Jeg selv troet det var svært at lave en god glutenfri tiramisu, men jeg må sige det både var imponerende simpelt og tog ikke særlig lang tid. Det sværeste må være at opstøve de glutenfri ladyfingers. Men nu har jeg fået dem på lager, så de kan købes på min webshop www.shop.glutenfrimagi.dk.

Du kan sagtens undlade alkohol, da den også smager dejligt blot med kiks dyppet i kaffe. Det er vigtigt de blot dyppes eller pensles, så de ikke trækker alt for meget vædde og dermed gør desserten for våd.

glutenfri tiramisu

Glutenfri Tiramisu

Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 5 timer
Ret Dessert, Kage
Antal 4 portioner

Udstyr

  • 4 Glas

Ingredienser
  

  • 1 dl stærk kaffe
  • 2 spsk. sukker
  • 3 past. æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 past. æggeblommer
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. kaluah
  • 1 pk glutenfri lady fingers (90 g)

Sådan gør du
 

  • Bryg en stærk kaffe (alternativt en god espresso)
  • Pisk æggehviderne og 2 spsk. sukker helt stive.
  • I en anden skål piskes æggeblommer, sukker og vaniljesukker til det er tykt, lyst og luftigt.
  • Hæld den eventuelt overskydende væde fra mascarponen og rør den i æggeblommemassen. Pisk til den er sammenhængende of luftig.
  • Vend forsigtigt æggehviderne deri og pas på ikke at være for voldsom så luften slåes ud af cremen.
  • Bland Kahlua og kaffe i en lille skål.
  • Dyp derefter dine ladyfingers i kaffeblandingen. Lad dem endelig ikke ligge deri, da de kun skal opsuge en lille smule. Læg dem til side med den våde side op.
  • Skær alle ladyfingers ud i 3-4 stykker alt efter størrelsen på dine glas.
  • (ønsker du at anrette i et fad, så lad dem forblive hele)
  • Fordel først lidt mascarponecreme i bunden af dine glas, dernæst et lag med stykker af ladyfingers og sådan fortsættes i 3 lag. Slut med et lag creme på toppen.
  • Dæk glassene til og sæt på køl 4 timer.
  • Drys toppen med kakaopulver inden servering.
glutenfri tiramisu
glutenfri tiramisu
Pernille

2 Responses to Glutenfri Tiramisu

  1. LL 6. august 2023 at 22:31 #

    Hej, hvor finder du glutenfrie ladyfingers?

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.