I efterspørger jævnligt nogle af mine glutenfri opskrifter uden mælk, så denne opskrift på en glutenfri og mælkefri risalamandedessert er lavet som et alternativ til den glutenfri risalamande cheesecake som du finder her. Jeg øver mig i også at kunne tilbyde opskrifter som både er glutenfri og mælkefri.
Denne glutenfri og mælkefri risalamandedessert er genial til juleaften, hvis du vil tilbyde noget andet end den klassiske risalamande. Du kan også undlade husblassen og netop bruge den som en helt klassisk mælkefri risalamande.
Glutenfri og mælkefri risalamandedessert
Udstyr
- 6 mindre forme/glas
Ingredienser
Risalamande
- 100 g grødris
- 5 dl mandelmælk
- 1,5 dl vand
- 50 g flormelis
- 70 g smuttede mandler
- 200 ml glutenfri og vegansk "fløde"
- 1 vaniljestang
- 3 blad husblads
Kirsebærgele
- 250 g kirsebærsauce
- 2,5 blad husblads
- 100 g Brændte mandler (Opskrift)
Sådan gør du
- Kom grødris og vand i en gryde og bring langsomt i kog under omrøring
- Skru derefter ned på lav varme og lad det tilberede under låg i ca. 45 minutter.
- Rør gerne i det jævnligt så det ikke brænder på
- Lad grøden køle af
- Tilsæt flormelis og smuttede og hakkede mandler til den afkølede grød
- Læg husblads i blød i koldt vand i ca 15 min
- Opvarm 2 spsk "fløde", vrid husblassen for vand og opløs den heri
- Bland resten af "fløden" med kornene fra en vaniljestang og pisk til skum
- Bland fløden med husblads i fløden og vend det herefter i risengrøden
- Kom i 6 glas, dæk dem med folie og sæt på køl i mindst 2 timer før gelen hældes over
- Sigt kirsebærrene fra saucen og fjern bærrene
- Læg husblads i blød i koldt vand
- Når det er blødt, hældes vandet fra og det sidste vand klemmes ud
- Varm kirsebærsaucen og smelt det opblødte husblas heri. Pas på med at røre for voldsomt i din gelémasse, da det skaber luftbobler
- Lad geléen køle ned (Ca. 35 ºC) og hæld forsigtigt geléen over risalamanden i glas, det er vigtigt den ikke hældes for hurtigt så den ødelægger toppen eller danner for mange luftbobler
- Sæt i fryseren i 30 minutter eller på køl i 2 timer indtil geléen har sat sig
- Lav de brændte mandler efter opskriften og lad dem køle helt af
- Hak de brændte mandler groft og drys over inden servering
Der er endnu ingen kommentarer.