Dette er en klassiker i glutenfri gammeldags æblekage med makroner. Desværre har jeg længe danset rundt om den helt traditionelle med mange forskellige varianter.
Jeg troede det var hammer svært at lave glutenfri makroner. Det viste sig at være en del lettere end som så, det er i hvert fald ikke sidste gang jeg kaster mig ud i det. Jeg håber også, denne opskrifter giver dig mod til at prøve. Det smager bare lækkert!
Det kræver selvfølgelig sin forberedelse, jeg har endnu ikke set man kan købe glutenfri makroner. Men det er ganske hurtigt at lave og er de ikke pæne skal de jo heldigvis knuses til denne dessert.
Har du mod på at kaste dig ud i selv at lave makronerne? Eller vil du se nogle af mine alternativer til makroner i æblekage?
I så fald, så smid en kommentar på indlægget her eller på min Instagram- eller Facebookprofil.
Glutenfri gammeldags æblekage med makroner
Ingredienser
Makroner ca. 15 stk
- 150 g sukker
- 50 g mandler
- 1 æggehvide
Æblemos
- 3-4 store æbler (ca. 400 g ren æble)
- 1 spsk sukker
- 1 dl vand
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
Makroner
- Opvarm ovnen til 150 grader
- Hak mandlerne rigtig fint i en minihakker/foodprocessor
- Tilsæt æggehvide og sukker og kør til massen er helt ensartet og fast
- Kom gerne massen i en sprøjtepose (du kan også bruge en ske)
- Kom bagepapir på en bageplade
- Sprøjt runde makroner ud på bagepapiret i ønsket størrelse
- Bag makronerne ved 150 grader varmluft i ca. 18-22 minutter, hold øje godt øje med dem da bagetiden kan variere afhængig af ovn og størrelse
- Lad dem køle helt af på en bagerist inden brug
Æblemos
- Skræl æblerne og skær det i store tern
- Bring det i kog i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljen, du kan lade vaniljestangen koge med for endnu mere intens vaniljesmag
- Lad det koge 10-15 minutter på lav varme eller til du har en ønsket konsistens
- Lad den køle afImens piskes fløden til let skum
- Knus makronerne og anret i et glas eller skål med knuste makroner nederst, derefter æblemos, makroner og øverst et lag æblemos.
- Slut med flødeskum og drys med en helt finthakket makron
Der er endnu ingen kommentarer.