Fastelavnsboller med flødeskum og creme

Fastelavnsbolle

Haps! Er der andre end mig, som ikke kan tænke på andet end fastelavnsbollerne fra igår?

Jeg synes simpelthen, at de blev så gode, at det også måtte testes, om de kunne laves med flødeskum. Da man lige så godt kan gå all in, når nu det skal være, så brugte jeg mit hemmelige trick til hamrende godt fyld.

De her overgik om muligt fastelavnsbollerne fra i går. Men det er jo lidt efter, hvad man er til. Jeg synes helt klart, I skulle have opskriften på dem begge. Man kan også sagtens lave 50/50 af marcipan og skumfyldte fastelavnsboller, hvis man ønsker lidt til en hver smag.

Fastelavnsboller med flødeskum og creme

Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser
  

Boller

  • 130 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 320 g glutenfri lys mel (Fx. Schär mel mix B eller TJOIS Basis melmix)
  • 1 tsk. salt
  • 1 ½ spsk. sukker
  • 2 spsk. loppefrøskaller, fin

Fyld

  • ½ portion glutenfri kagecreme (opskrift HER)
  • ¼ L fløde
  • ½ tsk. rød frugtfarve
  • 1 spsk. flormelis

Sådan gør du
 

Boller

  • Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken.
  • Opvarm blandingen til den når en temperatur på omkring 38 grader eller kropstemperatur.
  • Tag gryden af blusset og opløs gær og sukker heri.
  • I en skål piskes æg til en skummende masse.
  • Under omrøring tilsættes massen fra gryden i skålen med æggemassen.
  • Sigt melet og psyllium/guargummi i skålen. Det gør at du undgår klumper, som er umulige at røre ud.
  • Tilsæt herefter salt og kardemomme.
  • Lad dejen hæve lunt i 30-40 min.
  • Form dejen til boller med en ske på bageplade med et nyt stykke bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 40 min.
  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Bag bollerne midt i ovnen i omkring 10-12min

Fyld

  • Lav kagecreme som i opskriften
  • Pisk nu fløden med frugtfarve til en let creme
  • Bland med kagecremen til en let creme
  • Når bollerne er bagt og helt kølet af deles de i to
  • Jeg brugte en sprøjtepose for at få et pænt look på skummet
  • Fyld den godt op med den ønskede mængde skum og læg låget oven på
  • Hæld flormelis i en sigte og drys forsigtigt flormelis over bollerne i et tyndt lag
  • Pynt eventuelt med friske bær
Fastelavnsbolle
Pernille

, , , ,

2 Responses to Fastelavnsboller med flødeskum og creme

  1. Marianne Nielsen 9. februar 2015 at 18:48 #

    Hej Pernille

    Tak for inspiration og nu hvor vinterferien er skudt igang skal vi have afprøvet fastelavnsbollerne, de ser gode og indbydende ud. TAK

    vh mor Marianne

    • Pernille 9. februar 2015 at 19:31 #

      Hej Marianne

      Tusind tak for din søde besked 🙂 Jeg er glad for du kan bruge min opskrift. Lad mig endelig vide hvad du synes om resultatet! Jeg synes selv disse er helt vildt gode 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.