Det er snart fastelavn og dermed også på tide at dele en opskrift på fastelavnsboller med jer. Jeg var i køkkenet med min mor i går, hvilket foruden altid at være hyggeligt, også er enormt praktisk, da hun har en køkkenmaskine. Jeg går selv med tankerne snart at købe en, da det virkelig gør det glutenfri hjemmebag meget, meget bedre. Jeg er dog i tvivl om, hvilken jeg skal kaste mig over. Har I en favorit, som I vil anbefale mig?
Der findes mange forskellige opskrifter på fastelavnsboller og vi har også gennem årene prøvet en del forskellige. Men denne virker bare fantastisk hver gang. Den er baseret på bolleopskriften fra igår, som I finder HER. Men for god ordensskyld kommer hele opskriften her igen, denne gang nu som en fastelavnsbolle.
Jeg elsker nougat og marcipan og havde svært ved at vælge. Så vi endte med at lave halvt af hver.
De her er bare virkelig gode. Jeg kan godt lide, at de pyntes med kakaoglasuren, da det ikke gør dem så søde som almindelig glasur. Desuden kan de nemt fryses, så man kan bage en ordentlig stak og have til hele februar-fastelavns-sæsonen.
Fastelavnsboller med marcipan og nougat
Ingredienser
- 3 dl skummetmælk
- 130 g smør
- 50 g gær
- 2 æg
- ½ tsk. kardemomme
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 spsk. loppefrøskaller, fin
- ½ tsk. salt
- 330 g Schär melmix B eller TJOIS basis melmix
Fyld
- 60 g nougat
- 60 g marcipan, uden gluten (jeg brugte den grove marcipan fra Odense Marcipan)
Glasur
- 2 spsk. flourmelis
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. varmt vand
Sådan gør du
- Smelt smør i en lille gryde
- Varm mælken med indtil den når 38 grader
- Hæld væsken i en skål eller i røremaskinen og opløs gæren her i
- Rør godt rundt og tilsæt loppefrøskaller og lad det stå 2-3 min
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør i 10 min med røremaskine eller piskeris
- Lad dem hæve lunt i ca. 40 min
- Med en ske formes de til boller på et stykke bagepapir
- Da det er en tynd dej, brugte jeg en teske til at lave en lille lomme, hvor man kunne stikke en klump nougat eller marcipan i. Derefter kunne man dække det til med skeen, så der ikke var huller i bolledejen
- Lad dem nu hæve i ca. 30 min
- Forvarm ovnen på 220 grader (ikke varmluft)Bag dem i 12-14 minutter
- Lad dem køle af på en rist
Glasur
- Rør kakao, flourmelis og vand sammen til en glasur og pynt bollerne
Jeg kan anbefale køkkenmaskine fra Kenwood (Major) – sådan en “fætter” fik jeg af alle “mine børn” i julegave, og den er rigtig god. Husk masser af watt til den seje glutenfri dej… 🙂
vil også klart anbefale røremaskinen Major fra kenwood da det er en solid maskine der kan klare det meste
de er rigtig gode ,
Hvilken mel bruger du nu hvor orange finax ikke længere er på markedet? Jeg synes jeg mangler én god mel – istedet for at prøve mig frem ved at tage lidt forskelligt fra skabet.
Kan man bruge mandelmel i stedet for Finax Orange ? Eller kan Rød Finax bruges ?
Total mislykkede, lignede cookies. Kan bare ikke få det til at lykkedes- øv