Her på bloggen findes allerede flere opskrifter på glutenfri cookies, men ingen jeg havde sådan lyst til at prøve en ide af med hvid chokolade og julekrydderier, derfor har jeg lavet disse lidt lysere glutenfri julecookies.
De smager af jul, er super hurtige at lave. Ingefæren giver dem en god varme der kan spille lidt op imod den søde hvide chokolade. De er ikke så krævende i forhold til hvilken melmix du bruger, jeg har selv testet med nogle forskellige.
Opskriften er lavet i samarbejde med REMA1000 og opskriften findes derfor sammen med mange andre inde på deres glutenfri opskriftsunivers.
Dejen kan sagtens laves og derefter fryses, så den lige er til at tage op til senere brug, hvis du lige som jeg, heller ikke altid kan finde ud af at gemme nogle helt til juledagene.
Glutenfri julecookies
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 125 g lyst rørsukker
- 50 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g kokosmel
- 1 æg, str. M/L
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk stødt ingefær
- 140 g glutenfri lys melmix (REMA1000 lysbrødblanding, TJOIS basismel eller Schår melmix B)
- 1 tsk bagepulver
- 50 g hvid chokolade, uden gluten
- 50 g hasselnødder
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom smør, rørsukker, farin, vaniljesukker, kokosmel, æg, salt og ingefær i en skål.
- Sigt herefter lys brødblanding og bagepulver i dejen.
- Rør det grundigt sammen med hænderne så der ikke er klumper i dejen.
- Hak chokolade og nødder groft, og bland det i dejen.
- Med en ske formes små klumper af cookiedejen på ca. 30 g.
- Placer ca 6-8 kugler pr bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem ikke ligge for tæt, da de flyder ud.
- Bag i ca. 8-10 min eller indtil de er let gyldne i kanten.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Jeg bagte en dobbelt portion julecookies, i den ene halvdel kom jeg nødder i og i den anden halvdel kom jeg 1/4 bøtte sukat og revet skal af 1 appelsin. Det kan varmt anbefales
Nøj hvor lyder det også som en god kombination 🤩