Glutenfri julecookies

Glutenfri julecookies

Her på bloggen findes allerede flere opskrifter på cookies, men ingen jeg havde sådan lyst til at prøve en ide af med hvid chokolade og julekrydderier, derfor har jeg lavet disse lidt lysere glutenfri julecookies.

De smager af jul, er super hurtige at lave. Ingefæren giver dem en god varme der kan spille lidt op imod den søde hvide chokolade. De er ikke så krævende i forhold til hvilken melmix du bruger, jeg har selv testet med nogle forskellige.

Opskriften er lavet i samarbejde med REMA1000 og opskriften findes derfor sammen med mange andre inde på deres glutenfri opskriftsunivers.

Ingredienser – Lyse glutenfri julecookies (ca. 20 stk)

125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
50 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
25 g kokosmel
1 økologisk æg, str. M/L
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. stødt ingefær
140 g glutenfri lys melmix (REMA1000 lysbrødblanding, TJOIS basismel eller Schår melmix B)
1 tsk. bagepulver
50 g glutenfri hvid chokolade (fx. Hvid chokolade fra Odense Marcipan)
50 g hasselnødder

  • Opvarm ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom smør, rørsukker, farin, vaniljesukker, kokosmel, æg, salt og ingefær i en skål.
  • Sigt herefter lys brødblanding og bagepulver i dejen.
  • Ælt det grundigt sammen med hænderne så der ikke er klumper i dejen.
  • Hak chokolade og nødder groft, og bland det i dejen.
  • Med en ske formes små klumper af cookiedejen på ca. 30 g.
  • Placer ca 6-8 kugler pr bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem ikke ligge for tæt, da de flyder ud.
  • Bag i ca. 8-10 min eller indtil de er let gyldne i kanten.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Dejen kan sagtens laves og derefter fryses, så den lige er til at tage op til senere brug, hvis du lige som jeg, heller ikke altid kan finde ud af at gemme nogle helt til juledagene.

Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.